RASPLAMSAJ OLUJE U PJESMI I SRCU

U nedjelju, 02. kolovoza 2015. godine, u Domu kulture-Blagajna , staro selo Jesenice, s početkom u 20,30 sati, održati će se VI. Večer domoljubne poezije, ove godine s tematskim naslovom “Rasplamsaj oluju u pjesmi i srcu”.

Za sudjelovanje na ovogodišnjim večerima poezije, ove godine raspisan je natječaj i odaslan na razne adrese, a na natječaju su mogli sudjelovati svi hrvatski pjesnici iz zemlje i inozemstva, koji dostave dvije domoljubne pjesme.

Poseban ocjenjivački sud pogledao je sve pristigle radove, i za Večer domoljubne poezije izabrao tekstove koji su zadovoljili estetski i vrijednosni kriterij.

Izabrani radovi biti će tiskani u posebnom zborniku.

Pjesnici čiji su radovi izabrani, i koji će ove godine govoriti svoje stihove su: Ivica Šušić, Dragica Zeljko-Selak, Anita Martinac, Stipan Medvidović, Danica Bartulović, Nevenka Kvačević, Julija Stapić, Đurđica Tičinović, Siniša Filip-Novak, Mate Karađa, Anđelka Korčulani, Petar- Frane Bašić, Ivan Patrlj, Branka Mlinar, Ivan Šarolić i Snježana Martinović. Poseban ocjenivački sud će odabrati tri najbolja rada i dodjeliti im nagradu, te 5 pohvala za kvalitetu izvedbe. Prvonagrađeni će tradicionalno dobiti nagradu GUNGA.

I ove godine, izbornik Večeri domoljubne poezije je gospodin Mate Buljubašić, a voditelj gospodin Mladen Vuković.

Vešer poezije će započeti Pučki pjevači Jesenica pjesmom koja poprima karakter jeseničke himne JESENICE, JESENICE..

Dosadašnje večeri domoljubne poezije su održavane na kamenoj pozornici Zemunika Dvora, a od ove godine Festival jeseničke poezije seli na vanjsku pozornicu obnovljenog Doma kulture – Blagajna.

HUB

Odgovori

Skip to content