U Jesenicama održana Večer domoljubne poezije u znak sjećanja na VRO „Oluja“

U nedjelju, 2. kolovoza 2015., u Domu kulture Blagajna u starom selu Jesenice održana je po šesti put Večer domoljubne poezije, u znak sjećanja na vojno-redarstvenu operaciju „Oluja“, koju je organizirala Udruga Jesenice. Tematski naslov ovogodišnje Večeri domoljubne poezije bio je

„Rasplamsaj oluju u pjesmi i srcu“ 

a umjetnički voditelj i inicijator ovog kulturnog događaja je Mate Buljubašić, član Savjetodavnog vijeća Hrvatske udruge Benedikt. Na natječaj za ovogodišnju Večer domoljubne poezije u Jesenicama javilo se šesnaest pjesnika te ih je većina uživo i recitirala svoje pjesme. Sve pjesme pristigle na natječaj tiskane su u zbornik. Prvo mjesto među ovogodišnjim pjesmama, na temelju odluke stručnog povjerenstva, pripalo je Mladenu Vukoviću. Drugo mjesto osvojila je Danica Bartulović, a treće Anita Martinac. Među pjesnicima koji su recitirali svoje pjesme bili su i članovi Hrvatske udruge Benedikt Stipan Medvidović i Ivan Šarolić. Prigodnim riječima na kraju događaja prisutnima se obratio načelnik općine Dugi Rat Jerko Roglić, a sami događaj je dio programa Dugoratskog kulturnog ljeta. U glazbenom dijelu nastupio je Zbor župe svetog Roka Jesenice.

IMG_20150802_205801

 

Ovom kulturnom događaju nazočili su i članovi Hrvatske udruge Benedikt predvođenim predsjednik Vidom Popovićem, potpredsjednikom Petrom Rubićem, članovima Nadzornog odbora Emilijom Šimićem i Denisom Meštrovićem, voditeljem Odbora za suradnju s drugim udrugama Marijom Popovićem i članicom Savjetodavnog vijeća Mirjanom Medvidović.

HUB

Odgovori

Skip to content