Prepoznajete li četiri velikana s ove fotografije?

Fotografija je objavljena u Facebook grupi Zagreb – Kakav je bio nekada, a u samo par sati skupila je oko 700 lajkova – Četiri velikana koja su, svako na svoj način, ostavili traga u hrvatskoj povijesti. Fotografija je snimljena u Jurišićevoj 1962. godine, a na njoj se nalazi (s lijeva na desno) Vice Vukov, Ivo Robić, Nikica Kalodjera i Arsen Dedić.

”Morala sam ponovo staviti ovu fotku. Evo nažalost sad je otišao i posljednji od velike četvorke, gospodin Arsen Dedić. Laka im zemljica svima.”, napisala je autorica fotografije.

Vice Vukov, rođeni Šibenčanin proslavio se pjesmom Mirno teku rijeke te osvaja prvo mjesto i praktički preko noći postaje najpoznatiji glazbenik u tadašnoj Jugoslaviji.

Ivo Robić bio je popularni pjevač zabavnih melodija, pionir zabavne glazbe te prvi koji je napravio i veliku međunarodnu karijeru. Ploču Morgen prodao je u preko milijun primjeraka tako da ga od tada zovu Mister Morgen.

Nikica Kalogjera hrvatski je kompozitor zabavne muzike, dirigent, aranžer i producent. Potpisao je neke od najpopularnijih pjesama domaće šlageristike i bio jedno od najvećih imena i zaštitnih znakova Splitskog festivala.

I na kraju, jedna od najvećih glazbenih legendi za koju govore kako je ”pjevao pjesnike” – Arsen Dedić s kojim smo se oprostili u ponedjeljak, 17. kolovoza.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content