DUJMOVIĆ: Milanović u strahu od Vukovara opet odlučio pobjeći od naroda

U Kninu je pobjegao, u Sinju je pobjegao, a raspisivanjem izbora najkasnije 15. studenog pod svaku cijenu želi izbjeći salve zvižduka u Vukovaru

Po svemu sudeći, izvanredna sjednica Sabora održat će se 8. rujna, a Sabor će biti raspušten do 22. rujna. To znači da će parlamentarni izbori biti raspisani najranije 30, a najkasnije 60 dana od raspuštanja. Dakle, najraniji datum izbora trebao bi biti 25. listopada, a najkasniji 15. studenoga – uoči obljetnice vukovarske tragedije 18. studenog.

Ovakav rasplet događaja ne iznenađuje s obzirom na ranije špekulacije o tome kako premijer Milanović pošto-poto želi izbore prije obljetnice vukovarske tragedije, ne bi li izbjegao ponovne zvižduke i neugodan susret s braniteljskom populacijom. Da je upravo ovo jedini motiv za ovako iznenadnu odluku o raspuštanju Sabora, uvjeren je novinar i publicist Tihomir Dujmović, koji je za direktno.hr komentirao kako se vidi da se Zoran Milanović boji naroda od kojeg traži podršku za još jedan mandat.

”Strah je veliki vrag. To je doista neobična, da ne velim perverzna situacija. U Kninu je pobjegao, i u Sinju je pobjegao, u Barbanu je šapnuo Mesiću na uho ‘ja to ne kužim’, misleći na popularnost Kolinde Grabar-Kitarović, a sad po svaku cijenu želi izbjeći salve zvižduka u Vukovaru”, ističe Dujmović.

Napominje kako je to osnovni zaključak odluke o iznenadnom odabiru termina za izbore.

”Jer Milanović se u Vukovaru mora pojaviti, ljudi su toliko ogorčeni, ne samo ovim silovanjem ćirilice, nego i jezivom gospodarskom situacijom, tako da zvižduke u vukovaru ne može nikako izbjeći. I iz toga je izašao zaključak da izbore pod svaku cijenu treba organizirati prije Vukovara”, kaže Dujmović i zaključuje:

”Milanović je odlučio još jedanput pobjeći od naroda, a ovo ranije otezanje s datumom izbora služilo je da bi se oporbu što više uljuljkalo i uspavalo. Namjerno je stvaran dojam da će izbori biti iduće godine”.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content