PAPA NA OTVORENJU SINODE: ‘Bog je stvorio muško i žensko’

SINODA O OBITELJI – Papa Franjo: Stvoriteljev san je da vidi svoju voljenu kreaciju ispunjenu u zajednici punoj ljubavi između muškarca i žene

Papa Franjo otvorio je u nedjelju ujutro vrlo iščekivanu sinodu o obitelji na misi u bazilici svetog Petra.

Na početku mise Papa je rekao da će se čitanja dana usmjeriti na tri teme: “drama samoće, ljubav između muškarca i žene i obitelj”.

Sinoda će trajati od 4. do 25. listopada. Na sinodi o obitelji će 360 kardinala, biskupa i svećenika koji predstavljaju više od 1,2 milijardu katolika razgovarati o pastoralu obitelji te brojnim izazovima koji danas stoje pred obitelji, između ostalog i potpori razvedenim članovima Katoličke Crkve, osobama sa homoseksualnim životnim stilom i dr.

Na sinodi o obitelji su i kardinal Josip Bozanić i kardinal Vinko Puljić.

Liberalni mediji već mjesecima, selektivno prenose izjave pape Franje nastojeći stvoriti dojam da će Katolička crkva promijeniti svoj nauk o homoseksualnom ponašnju. Tijekom izuzetno uspješnog posjeta pape Franje SAD-u – brojni mediji nisu jasno prenosili papine poruke – da je brak zajednica žene i muškarca, da je temeljno ljudsko pravo obavljati svoj posao u skladu sa svojom savješću te da su brak i obitelj danas izloženi napadima.

Papa Franjo ponovno je potvrdio u nedjelju, na otvaranju trotjedne sinode, protivljenje Katoličke Crkve takozvanim homoseksualnim brakovima, ali je rekao da Crkva mora imati ljubavi i razumijevanja prema svima.

“Stvoriteljev je san da vidi svoju voljenu kreaciju ispunjenu u zajednici punoj ljubavi između muškarca i žene, radujući se njihovom zajedničkom putovanju, plodonosnom u njihovom uzajamnom davanju sebe”, kazao je on.

Objasnio je kako je to predstavljeno u Evanđelju po Marku kada Isus kaže: “Od početka stvaranja Bog je stvorio muško i žensko”.

“Iz tog će razloga čovjek ostaviti oca i majku da bude uza svoju ženu; dvoje njih bit će jedno tijelo. Dakle, oni nisu više dvoje nego jedno tijelo”, rekao je papa Franjo, te je dodao kako će “supružnici dati život novim ljudima, postati roditelji”.

Zatražio je da se obrati pozornost na svu djecu koja su gladna, napuštena, čija je sigurnost narušena ratom.

Izvor: narod.hr

Odgovori

Skip to content