Tomašić: EU ne smije podržati Planned Parenthood, trguju pobačenim fetusima

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu, u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva Europskog parlamenta nad europskim organizacijama koje su dio međunarodne federacije “Planned Parenthood”, čija je američka podružnica nedavno otkrivena u skandalu prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić. U pismu se između ostalog navodi da je IPPF, krovna organizacija pod koju spada Američka federacija Planiranog roditeljstva (PPFA), jedan od najvećih korisnika sredstava iz EU fondova.

Objava: 2. listopad, 2015.

Europarlamentarna zastupnica Ruža Tomašić uputila je službeno pismo predsjedniku Europskog parlamenta Martinu Schulzu (vidi PDF), u kojem je, zajedno s još pet kolega iz svoje parlamentarne grupacije Europskih konzervativaca i reformista, izrazila prosvjed zbog pokroviteljstva koje Europski parlament ima prema međunarodnoj organizaciji “Planned Parenthood”, upletenoj u nedavno otkrivene skandale prikupljanja i prodaje dijelova tijela, pa čak i čitavih leševa beba nakon pobačaja, izvijestili su iz ureda eurozastupnice Tomašić, navodeći da se dokazi za navedene radnje nalaze na ovoj poveznici na Youtubeu.

Prema članku 21. Povelje o temeljnim ljudskim pravima Europske Unije, ljudsko tijelo i pojedini dijelovi ljudskog tijela ne smiju biti izvor financijske dobiti. Budući da je navedena organizacija nesumnjivo ozbiljno i nečovječno prekršila povelju Europske unije, zastupnica Tomašić smatra da bi zbog niza počinjenih kaznenih djela istoj trebalo ne samo zabraniti organiziranje i sudjelovanje na službenim događanjima unutar europskih institucija, nego i u potpunosti zabraniti djelovanje na području Europske Unije, barem dok se ne završi istraga.

Ruža Tomašić se u pismu osvrnula prvenstveno na događaj koji navedena organizacija organizira 14. listopada uz pokroviteljstvo Europskog parlamenta pod nazivom “Djevojčice i ciljevi održivog razvoja”, te izrazila potpunu zapanjenost i čuđenje nevjerojatnim pomanjkanjem bilo kakve reakcije europskih institucija prema organizaciji “Planned Parenthood”, unatoč nepobitno iznesenim dokazima.

Izvor: iPress

Odgovori

Skip to content