Imate 4K uređaj? Evo što i gdje gledati!

OD KLASIKA DO BLOCKBUSTERA – Još uvijek se povlači mit o 4K kako sadržaja u ovoj rezoluciji ima na kapaljku, no u stvarnosti izbor je prilično velik – samo trebate znati gdje (i što!) gledati.

Osvojile su vas sve prednosti 4K Ultra HD rezolucije, imate svoj televizor, monitor ili telefon s najoštrijim zaslonom dosad i spremni ste uživati u svim blagodatima koje nudi – no što gledati?

Nove serije i filmovi
Kao novi kinematografski standard, 4K je ionako standard većine kino uspješnica i filmova iz velikih produkcija. Novi Ratovi zvijezda? 4K. Serije kao što su Breaking bad ili House of CArds? Također dostupne u 4K.

Remasterirani klasici… i ne baš klasici

Možda biste mislili da je lakše podići rezoluciju novijih filmova koji su snimani digitalnim tehnologijama, no zapravo filmovi zabilježeni na filmskoj traci u sebi skrivaju najveće rezolucije. Jedan od prvih filmova remasteriranih nn 4K Ultra HD rezoluciju bio je The Blade Runner, a dok se pripremate za novu sezonu Dosjea X, zašto ne biste pogledati stare u 4K rezoluciji? To je samo devetstotinjak epizoda! Postoji li dovoljno velika potražnja za filmom, postoji i 4K verzija, pa je tako i notorni Sam u kući već odavno u najvišoj rezoluciji.

Dokumentarci

Prvi dokumentarac u 4K rezoluciji koji je bio dostupan za download bio je TimeScapes i nije imao niti radnje niti dijaloga, samo scene koje pokazuju svu čar ove rezolucije. Sada je 4K već u dokumentarcima o svemu i svačemu, a NASA objavljuje fantastične snimke iz svemira u ovoj rezoluciji.

I YouTube… za sve ostalo

Upišete li 4K u YouTube, dobit ćete sijaset sadržaja – isječaka, produkcijskih i kućnih videa, snimaka igara u 4K ili kakvog drugog sadržaja – samo nemojte zaboraviti namjestiti rezoluciju na samom servisu!

4K Ultra HD sadržaj je tu, bilo na Blue Ray diskovima, preko servisa za streaming kao što su Netflix ili Amazon, dostupan za kupnju preko interneta ili besplatan na YouTubeu. Na vama je da odaberete što ćete gledati – i uživate!

Ovaj prilog napravljen je u produkciji Tnative tima tportala u suradnji s klijentom kao dio native sadržaja tportala, a u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Izvor: tportal.hr

Odgovori

Skip to content