POSLASTICA IZ BMW-A: Serija 9 ide u proizvodnju!

BMW je dao zeleno svjetlo za dosad najprestižniji model u svojoj ponudi, seriju 9.

Prema dostupnim informacijama BMW planira lansirati 2+2 coupe sa četverim vratima, a koji bi bio postavljen na produljenu platformu nove serije 7, javlja britanski Car magazine. Time bi se model pozicionirao na pola puta između serije 7 i Rolls Roycea Ghost. Inače, sa obzirom da je broj 8 još uvijek tabu tema u BMW-u, a na seriju 10 nema prava lako je zaključiti kako će se raditi o budućoj seriji 9.

BMWgran-lusso-6252

Serija 9 je prvi novi model kojeg će odobriti Harald Kruger, novi šef BMW-a upamćen po govoru na prošlogodišnjem frankfurtskom salonu na kojem je kolabirao.
Isti je navodno na sastanku održanom potkraj prošle godine sa šefom razvoja Klausom Fröhlichom i BMW-ovim dizajnerskim guruom Adrianom von Hooydonkom dogovorio kako serija 9 ima zeleno svjetlo.

BMWgran-lusso-6251

Na tragu onoga što nas čeka je Gran Lusso koncept prikazan 2013. godine, a čiji dizajn je nastao u suradnji sa Pininfarinom. Ispod poklopca će mjesto biti rezervirano za ono najbolje što BMW može ponuditi, odnosno plug-in hibridni model predvođen šestcilindrašem, twin-turbo V8 i dakako V12 rezerviran za M izvedbu.
Potonji će nuditi minimalno 650 KS i tehnološki najnaprednija rješenja iz ladica bavarskog diva. Recimo i kako nije isključena potpuno električna izvedba na tragu one koja se trenutno razvija za novi RR Phantom.

BMWgran-lusso-6253

Nažalost sve rečeno neće se zbiti prije 2020. godine. Naime, kako je Mercedes zaustavio Maybach coupe, a Audi iz poznatih razloga usporio razvoj A9, u BMW-u se previše ne žure.

Izvor: index.hr

Odgovori

Skip to content