Fekalijama ‘ucjenjivao’ Grad da mu dopusti izgradnju na Žnjanu

Unatoč svim teškoćama koje se već godinama javljaju pri spajanju stambenih i turističkih objekata izgrađenih na Putu Radoševca na kanalizacijsku mrežu, taj posao bi, prema prognozi Božidara Čapalije, pomoćnika direktora “Vodovoda i kanalizacije” (ViK) za tehnička pitanja, trebao biti gotov najkasnije do početka ovog ljeta.

Naime, iako za kanalizacijski sustav na toj lokaciji postoji pravomoćna građevinska dozvola, problem je nastao što projektna trasa ide preko zemljišta u vlasništvu privatnog investitora, koji je, naglašava Čapalija, na sve načine sprečavao da se odvodne cijevi polože na njegovoj parceli zbog čega su se fekalije mjesecima slijevale na popularnu šetnicu i parkiralište kojem gravitiraju brojni građani i roditelji s djecom.

4

– Njegovu ćemo parcelu zaobići i spojiti spomenute objekte na kanalizacijsku mrežu, odnosno na šaht koji se nalazi na parkiralištu uz samu šetnicu. Čim nam vrijeme dozvoli, eto nas na terenu kako bismo nastavili radove, s tim da smo obvezni provesti postupke javne nabave za još neke dodatne radove, jer se radi o kopanju tunela – ističe pomoćnik ViK-ova direktora.

Iako su tijekom ljeta, ali i nedavno otpadne vode tekle niz zemljani pokos na samu šetnicu, budući da je, kako doznajemo, vlasnik te parcele razbio privremenu cijev koja je išla preko njegova zemljišta.

Također, neslužbene informacije govore kako je u pozadini cijelog slučaja zapravo sukob između Banovine i potencijalnog ulagača u objekte na tom terenu budući da je time radio pritisak na lokalnu vlast u želji da na parceli koju je svojedobno kupio upravo od Grada izgradi stanove za tržište. U međuvremenu je nastao sukob između investitora zgrada na Putu Radoševca i vlasnika neizgrađenog zemljišta ispod objekata, a i neki su se stanari žalili na lokacijsku dozvolu za podizanje objekta na spornoj parceli.

Situacija očito nije jednostavna, no javni interes bi ipak trebao imati prednost pred privatnim. Pogotovo kada fekalije teku po šetnici okruženoj ugostiteljskim objektima u kojima se priprema i hrana.

N. LULIĆ/SLOBODNA DALMACIJA

Odgovori

Skip to content