IMPRESIVNO: Stotinu dronova plesalo uz Beethovenovu simfoniju i ušlo u knjigu rekorda (video)

Tvrtka Intel je projektom “Drone 100” na maksimalno atraktivan način predstavila čudesa tehnologije bespilotnih zračnih letjelica, odnosno dronova.

Uz pomoć stotinu malih dronova i veličanstvene svjetlosne efekte, tvrtka se upisala u Guinnessovu knjigu rekorda. Stotinu svjetlosno opremljenih dronova na nebu je, naime, u isto vrijeme plesalo i iscrtavalo 3D oblike i poruke, pretvorivši ga u veliki zaslon, dok je orkestar svirao Beethovenovu Devetu simfoniju.

Svaki pilot upravljao s 25 dronova

Prije nego su dronovi poletjeli u zrak, inženjeri su pomoću programske opreme za animaciju dronovima omogućili da slijede putanju leta, uključivanje i isključivanje svjetala te precizno kretanje jednog drona za drugim, uz glazbu orkestra.

IntelDrone2
Ručno rađene crteže planova letenja preveli su u 3D programsku opremu za koreografiju točnog položaja letenja svakoga drona. U projektu su sudjelovala četiri pilota, od kojih je svaki upravljao sa po 25 dronova.

Tehnološko-umjetničkim projektom Intel je želio smanjiti ograničenja industrije bespilotnih zračnih letjelica i prikazati za što se dronovi još mogu koristiti, ali je, novim ostvarenim rekordom, uspio još jednom ući u prestižnu knjigu rekorda.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content