POLJSKI MEDIJI: Za poraz kriva hrvatska predsjednica

Predsjednica je Hrvatima dala dodatna krila! – Igrali su kao da prvi put imaju loptu u rukama. Činilo se da će pobjeda Norveške našima dati dodatna krila. No Hrvati su ti koji su ih imali, pišu poljski mediji

Hrvatska je u polufinalu Europskog prvenstva, domaćin Poljska je izgubila i razigravat će se za sedmo mjesto sa Švedskom. Nisu to Poljaci očekivali, pogotovo kad je za njih navijala cijela Tauron Arena u Krakowu.
– Naš rukomet stoji iza katastrofe koju je pratilo 15 tisuća navijača u Krakow Tauron Areni – piše poljski dnevni list Super Express pa dodaje:
– U nastavku utakmice igra naših je bila još gora. Nekoliko minuta nismo uspjeli zabiti gol dok su rivali zabili osam. Hrvati su nanjušili krv i prolazak u polufinale.
Ni pobjeda Norvežana nad favoriziranim Francuzima nije pomogla Poljacima. ‘Kauboji’ su jednostavno bili premoćni. Ili su imali dodatnu snagu zbog predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović?
– Igrali su kao da prvi put imaju loptu u rukama. Činilo se da će pobjeda Norveške nad Francuskom našima dati dodatna krila. No Hrvati su ti koji su imali dodatna krila, vjerojatno zato što im je na tribinama sjedila predsjednica države gospođa Kolinda Grabar-Kitarović – piše Fakt, najtiražniji dnevni list u Poljskoj.
– Nije tragedija to što smo izgubili i što se nećemo boriti za medalju. Tragedija je kakvim stilom igre smo izgubili – iskren je bio dnevni list Gazeta Wyborcza.
Spomenimo da je poljski izbornik Michael Biegler bivši. Nijemac je dao ostavku na mjestu izbornika poljske rukometne reprezentacije nakon što je nedavno napustio klupu HSV-a. No neće biti bez angažmana. Biegler ide u Afriku, u Ugandu, gdje će biti učitelj rukometa. IHF na taj način želi postaviti temelje za razvoj rukometa u Africi.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content