BRONCA: Sjajan uspjeh Hrvatske reprezentacije!

Ovo je 11 medalja za Hrvatsku na velikim natjecanjima.

Hrvatska je treći puta u povijesti osvojila brončanu medalju na Europskom rukometnom prvenstvu! Tako je ova sjajna generacija ponovila uspjeh onih iz Portugala 1994. te Srbije 2012. godine. Ovo je 13. medalja za Hrvatsku na velikim natjecanjima.

Sjajnom igrom izabranici Željka Babića dokazali su kako su bolji od Norveške (31:24) koja ih je prethodno pobijedila u skupini. A pobjeda je tim slađa kad se zna da smo njome izborili nastup na Svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj. Norveška će pak u lipnju igrati u kvalifikacijama, a suparnik će joj biti Vujevićeva Slovenija.

Za veliko slavlje danas su najzaslužniji bili briljantni vratar Ivan Stevanović (obranio oba sedmerca i ukupno skupio 14 obrana) te Domagoj Duvnjak (6 golova) kojeg je EHF proglasio igračem utakmice.

Hrvatska je većim dijelom utakmice bila u vodstvu. Već u prvom poluvremenu smo imali i pet golova prednosti zahvaljujući Stevanovićevim pravovremenim intervencijama, a na odmor se otišlo s rezultatom 15:11.

Najveću krizu Babićevi izabranici imali su u prvih desetak minuta nastavka kad su Norvežani uspjeli izjednačiti, no ne i prijeći u vodstvo. Sve se prelomilo na ulazu u posljednjih deset minuta kad je Stevanović kod rezultata 24:21 prvo obranio sedmerac, a potom zaustavio još jedan napad Norvežana. Zabio je potom Horvat sa 7 metara, pa dvapit Slišković i jednom Karačić za nedostižnih 27:21.

Najbolji strijelac naše reprezentacije protiv bio je Zlatko Horvat s osam pogodaka, a po četiri su zabili Marino Marić i Manuel Štrlek. Norvešku je s pet pogodaka predvodio Sagosen.

Hrvatska je dosad šest puta igrala za broncu te je na omjeru 3-3 dok Norveškoj još nije osvojila medalju na Euru, štoviše nikad prije nije igrala niti u polufinalu. Bio je to i ogled dviju najefikasnijih reprezentacija na EP u Poljskoj.

Uoči utakmice Manuel Štrlek uvršten je u najbolju momčad prvenstva dok je vratar Mirko Alilović neugodno iznendio izjavivši kako će mu ovo možda biti posljednja utakmica za reprezentaciju.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content