40 DANA ZA ŽIVOT: Počinje korizmeno molitveno bdijenje za nerođene ispred rodilišta

10.2. – 20.3.2016. – S prvim danom korizme, na Pepelnicu i na Stepinčevo započinjemo novu četrdesetnicu u našem gradu za one najmanje i najnevinije među nama – NEROĐENU DJECU!

„40 dana za život” je najveća međunarodna, ekumenska, pro-life organizacija u povijesti.

Čine je tri ključna elementa:

· 40 dana molitve i posta za prestanak pobačaja u gradovima u kojima se moli zatim za iscjeljenje rana majki i očeva koji su pristali na pobačaj, za obraćenje medicinskog osoblja koje ga vrši i svih koji zagovaraju pobačaj

“Ovaj se rod ničim drugim ne može izagnati, osim molitvom i postom…” (Mk 9,29)

· 40 dana (12 sati dnevno) miroljubiva bdijenja ispred bolnica gdje se rade pobačaji – Molimo ispred bolnica gdje se vrše pobačaji, ne kao protest ili bunt, već kao posljednji znak nade majkama koje dolaze s namjerom da pobace te kao znak Božje ljubavi i milosrđa koji poziva na obraćenje sve one koji čine i podržavaju pobačaj! Trudnicama nudimo duhovnu, moralnu i materijalnu pomoć!

“Gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime tu sam i ja među njima.” (Mt 18,20)

·Osvješćivanje lokalne zajednice (gradova sudionika) i cijele države o potrebi zaštite nerođenog života i problemu pobačaja

“Sve je moguće onome koji vjeruje!” (Mk 9,23)

Uz navedene, posebna nakana ove korizme bit će molitva za djecu s Downovim sindromom. Poznato je da 9 od 10 djece kojima je prenatalnom dijagnostikom utvrđen Downov sindrom, su pobačeni. I to samo zbog kromosoma viška..

downsindrome

Na svjetskoj razini u njoj sudjeluje više od 650 000 vjernika svih kršćanskih denominacija u više od 570 gradova. Plodovi u svijetu, za koje znamo:

• više od 11 100 djece spašeno je od pobačaja u posljednji čas

• 127 zaposlenika se obratilo i dalo otkaz

• zatvoreno je 64 klinika za pobačaje.

40danaRH

Zadnja, jesenska kampanje inicijative „40 dana za život“ trajala je od 23. rujna do 1. studenoga 2015. Sudjelovalo je 20 gradova u Hrvatskoj. Više od 6000 aktivnih molitelja bdjelo je pred bolnicama za zaustavljanje pobačaja. Molitvom i postom pratili su nas redovnici i redovnice u Hrvatskoj i svijetu, i mnogi drugi koji nisu mogli doći bdjeti pred neku od bolnica.

U zadnjoj kampanji znamo za 14 spašenih života u Hrvatskoj,

a od prve kampanje sveukupno nam je posvjedočilo 27 majki koje su umjesto pobačaja izabrale ŽIVOT!!!

O problemu pobačaja govorilo se u svim većim medijima te u Saboru.

Inicijativu su blagoslovili hrvatski biskupi, uključujući splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, mons. Alessandra d Errica, apostolskog nuncija za Republiku Hrvatsku, ali i samog papu Franju.

David Bereit, svjetski voditelj inicijative i jedan od vodećih pro-life govornika u svijetu, s obitelji je ove jeseni posjetio Hrvatsku! Gdje su sve bili, kako nas doživljavaju i što o nama kažu… pogledajte u ovom kratkom i dojmljivom video isječku:

40 dana za život u Műnchenu!

Hrvatska katolička misija koja djeluje u Njemačkoj, pokrenula je ovu korizmu i inicijativu u Műnchenu! U klinici ispred koje će se bdijeti, dnevno se izvrši između 18 i 25 pobačaja, što je zaista zastrašujuća brojka. Takva klinika postoji i u gradu Stuttgartu i zajedno te dvije klinike u Njemačkoj godišnje izvrše između 5000 i 6000 pobačaja.

40dana2 (1)

U hrvatskom domu, na prestavljanju inicijative, naš hrvatskim tim dočekao ih je i kip i kapelica bl. Alojzija Stepinca, što je zaista veliki poticaj jer korizmena kampanja u svijetu počinje točno 10.2., na Pepelnicu, ali i na Stepinčevo.

Nacionalni zaštitnik hrvatske inicijative “40 dana za život” je upravo bl. Alojzije Stepinac!

Osim u svijetu, inicijativa se i dalje širi po hrvatskim gradovima. Ove korizme u bdijenju ispred bolnica pridružuje nam se i grad Bjelovar tako da u ovoj kampanji u Hrvatskoj sudjeluje čak 21 grad.

Prenesi svojoj zajednici, obitelji, prijateljima, župama, udrugama ovu pozitivnu poruku o djelotvornoj zaštiti ljudskog života – onih najmanjih koji se ne mogu sami braniti!

Prijavite se za sudjelovanje na broj mobitela: 091/582 9044

ili se PRIJAVITE na našoj službenoj facebook stranici za grad Split

Na web stranici inicijative pratite obavijesti o inicijativi u cijeloj Hrvatskoj:

http://www.40danazazivot.com/

Božji blagoslov i svako dobro!

Organizacijski tim 40 dana za život

Marija Šošić, voditeljica inicijative u Splitu

Odgovori

Skip to content