ODLUKA PREDSJEDNICE NAKON SASTANKA NA PANTOVČAKU Razriješeni su svi članovi Komisije za pomilovanje!

Predsjednica ukinula Komisiju za pomilovanja

Komisija više ne postoji, i sami članovi smatrali da je proces pomilovanja kontaminiran

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nakon sastanka s članovima Komisije za pomilovanje povukla je odluku kojom je prošle godine Komisija imenovana. To znači da formalno komisija nije smijenjena, ali je prestala postojati.

Kako se saznaje, sami članovi Komisije smatrali su da je proces pomilovanja nepovratno kontaminiran tako da je odluka predsjednice bila logična. Na sastanku nije provođena istraga o tome kako je došlo do lobiranja Vladimira Šeksa i eventualnih drugih lobiranja, a članovi Komisije drže kako su odluke koje su donijeli u pomilovanjima inače kvalitetne. To znači da, bez obzira na to što je Komisija raspuštena, odluke koje su donijeli vrijede.

“Na temelju odredbe članka 98. stavka 1. podstavka 4. i članka 106. Ustava Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 56/90, 135/97, 113/00, 28/01, 76/10 i 5/14 – Odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske), predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović donijela je Odluku o prestanku važenja Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanje Republike Hrvatske. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pomilovanja („Narodne novine“, broj 79/15) te prestaje mandat predsjedniku Komisije, svim članovima Komisije i tajniku Komisije”, priopćio je Ured predsjednice.

Izvor: vecernji.hr

Odgovori

Skip to content