PODRŠKA MINISTRU: Ovdje možete potpisati Peticiju potpore ministru kulture dr. Hasanbegoviću

Za sada nepoznati inicijator pokrenuo je potpisivanje peticije za potporu ministru Zlatku Hasanbegoviću. Peticiju možete potpisati OVDJE. Uz peticiji napisan je i apel premijeru Tihomiru Oreškoviću u kojem se od njega traži da zaštiti ministra. Prenosimo cijeli apel:

Uslijed javnog linča koji ne pokazuje karakter stišavanja, ovim putem pozivamo na potporu i zaštitu Minista kulture dr. Zlatka Hasanbegovića.

Moramo napomenuti da namjera potpore Ministru kulture nije otuđiti bilo kome demokracijom i Ustavom RH stečena prava slobode mišljenja, govora bilo okupljanja, međutim želimo iskazati zabrinutost zbog karaktera i namjera prosvjeda i njegovih vođa.

Kad govorimo o namjerama kult-prosvjednika, ne možemo ne uočiti jasnu spregu raspuštenog tz. povjerenstva i tz. neprofitnih. U tz. povjerenstvu za dodjelu bespovratnih sredstava, jasno je, sjedile su osobe koje su donosile odluke da se sredstva dodijele točno određenim subjektima u kojima rade, ili udrugama kojih su članovi, ili medijima u čijem su impressumu pa čak i onim fiktivnima. Dakle, u tz. povjerenstvu sjede osobe koje bespovratni novac dodjeljuju samima sebi, a zatim “nadziru” sami sebe kako troše novac nas građana RH. Samim time koliko je skandalozna ta činjenica i traži raspuštanje istoga, očekujemo kao građani RH zaštitu naših interesa od strane DORH-a i pravosudnih institucija.

Danas pred Banskim dvorima i Ministarstvom kulture imamo kult-kriminalce jako dobro umrežene kod tokova novca, svakodnevne javne pritiske po kojekakvim kriterijima, udare i silovanje zdrave pameti od strane neoliberalnih medija koji pokušavaju na sve načine prisiliti Vladu RH da smijeni Ministra, odnosno kvazikulturnu mafiju i lobi koji ga pokušava svrgnuti pod lažiranim optužbama i kreiranjem fašizma.

Također, postoji crta ispod koje se kao građani i porezni obveznici RH moramo “ujediniti bez obzira na pojedinačne umjetničke ili političke nazore” kao što ističu danas prosvjednici. Međutim, ta crta je opće dobro i zaštita poreznih obveznika. Ta je crta također povučena prosvjedom kult-neradnika, ljudi dvojbenih kompetencija, sumnjivih namjera, sumnjih radnji i nesumnjivo radikalno ekstremističkih društvenih i političkih nazora pred kojima se svako drugačije mišljenje mora s/klanjati, a to je ono što nas u/vodi u bivši kult jednoumlja komunizma.
Upravo ta činjenica toliko puta doživljena u javnom životu RH u kojem nema mjesta za drugačije od onih koji se najviše deklariraju i zaklinju borcima u ljudska prava, nalaže nama građanima RH da iskoristimo svoja mukom stečena, u Domovinskom ratu, prava te protestiramo i apeliramo na zaštitu od nasilja onih koji proklamiraju lažni antifašizam i lažnu liberalnost, odnosno slobodu samo za njih.

Ipak, ne možemo ne složiti se sa prosvjednicima u jednoj stvari, a to je da “građani i građanke koji rade i djeluju van kulturnog sektora (….) upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima van polja kulturne proizvodnje.”

Stoga i mi, građani, ovdje potpisani, kao i kulturne radnice i radnici, povjesničari, umjetnici itd., smatramo da svjedočimo trenutku u kojem je resor kulture ugrožen i ponižen od strane kult-prosvjednika jedne fronte potpuno nekompetentne te krajnje neprihvatljivih reakcionarnih ideoloških stavova.

Smatramo i vjerujemo i mi građani, potpisnici ovdje, da kulturu treba braniti od svake one ideologije i zastranjenja koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja i ograničenosti, diktaturu, a što se sve moglo primjetiti u protekle 4 godine kulture neslobode tj. kulta-pragmatizma, kulta-interesa i kulta-jednoumlja.

Kakvo povjerenje konačno mogu imati građani RH kada je jasna okupacija kulture od strane jedne interesne kult-mafije?!

Zbog svega navedenog, u što većoj mjeri želimo izraziti javnu podršku Ministru Hasanbegoviću i apelirati na premijera i Vladu RH da zaštiti kako Ministra tako i nas porezne obveznike. A kult-profitere u prosvjedu želimo, s obzirom na njihove sumnje glede kvalifikacija znanstvenika-povjesničara Z. Hasanbegovića za upravljanje ministarstvom kulture, podsjetiti na svo bogatstvo kulturne baštine, obilježlja te istinske pojmove kulture s porukom kako građani RH oštro odbijaju kulturni relativizam i akulturaciju koju nam nameću.

Ministru poručujemo da je pozvan učiniti Hrvatsku boljom i prosperitetnijom, kulturnijom i bogatijom, te ga Hrvatski narod svim srcem podržava!
“Neka cvjeta tisuću cvjetova, neka se natječe tisuću škola mišljenja!”.

Odgovori

Skip to content