TONINO PICULA: Još jedan mandat Milanovića militarizirao bi SDP i cijelo društvo

Picula Zorana Milanovića optužuje za ratnu retoriku koja SDP pretvara u paramilitantnu stranku, što šteti društvu u cjelini, kako na društvenom tako i na stranačkom polju

Povodom sve jačega rata unutar SDP-a za vodeću funkciju, u Jutarnjem listu intervju je dao SDP-ov europarlamentarac, koji otvorenošću za dijalog, ali i komunikacijskim vještinama podsjeća na Ivicu Račana. Tonimo Picula.

Istakao je kako ima ambiciju djelovati na promjeni SDP-a iz nasilne oligarhije Zorana Milanovića u modernu Socijaldemokratsku stranku. Zato se kandidira za podpredsjednika stranke. Iako je nagovaran na kandidaturu za predsjednika, nije se odlučio na to zato što ima deficit u upravljanju bazom, te se priključio taboru Zlatka Komadine.

Zagovara promjene u boljem raspoređivanju zajedničkog tržišta Europske unije, ali i implementaciju uljuđene europske socijaldemokracije u SDP te njegova pretvaranja u glasnogovornika žrtava tranzicije u tržišnu ekonomiju, ali i tranziciju u tržište EU-a. Također, SDP bi trebao biti brana, kaže Picula, općoj konzervativizaciji društva kakva se nazire u Srednjoj Europi.

Zorana Milanovića optužuje za ratnu retoriku koja SDP pretvara u paramilitantnu stranku, što šteti društvu u cjelini, kako na društvenom tako i na stranačkom polju. U SDP-u tinja bratoubilački rat, naglašava Picula, koji bi mogao urušiti stranku, a taj rat potencira upravo oligarhija oko Zorana Milanovića. Erupcije nasilja i isključivosti ne bi trebale proći kod članstva, objašnjava Picula. U protivnom bi se stranka mogla raspasti i podijeliti.

Zaključuje kako želi da SDP postane stranka normalne, građanske ljevice koja pokazuje znatno viši stupanj solidarnosti.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content