Pilsel ne mrzi samo kardinala Bozanića

Ovih dana „čuveni“ Drago Pilsel vrlo je žestoko odgovorio zagrebačkom nadbiskupu, kardinalu Josipu Bozaniću, jer se prvi čovjek Crkve u Hrvata u svojem obraćanju s govornice, prigodom otvaranja 56. teološko-pastoralnoga tjedna na zagrebačkoj Šalati, navodno osvrnuo i na njegovu malenkost (u pravom smislu te riječi.)

Ovaj političko – novinarski kameleon prepoznao se u izrečenim riječima zagrebačkog nadbiskupa koji je uz ostalo ukazao da „ne može biti ravnodušan prema istupima i ružnim optužbama u kojima se govori da sam ja, da su hrvatski biskupi, obmanjivali javnost, da nešto zlonamjerno prešućuju, da su uvrijedili Svetu Stolicu pa i samoga Papu“. Bozanić je potom dodao da je „bolno to čuti i zato se obraćam vama, dragi svećenici, da se ne biste dali zavesti medijskim napadima i pridružili se duhu tako smišljenih propagandnih uradaka i tumačenja“.

Također je naglasio da se „kardinal Stepinac opetovano pokušava koristiti za političke ciljeve falsificiranjem činjenica, zastupanjem iskrivljenih tumačenja učinjenog i izgovorenoga te upornim ponavljanjem laži iz montiranoga procesa protiv njega“, itd. i tako redom.

Sve što je rekao Bozanić je istina, a ona boli, poglavito one koji žele biti „veći i od samoga Pape“. A marginalni spisateljski dotepenac, zvani Pilsel, na svom ekstremno lijevom portalu, kojeg je i sam Ivo Josipović čak dva puta propagirao nedavno gostujući kod Stankovića u „Nedjeljom u 2“ (što je inače nedopustivo i krajnje bljutavo), odgovorio je zagrebačkom nadbiskupu krajnje ofucano, bezobrazno ili kako već to on zna – nekulturno, pod naslovom “Ako budem napadnut ili likvidiran, kriv je Bozanić!“

Kao prvo, tko bi uopće želio napasti, a kamoli likvidirati, jednog marginalca, bez obzira što laže i maže, krivotvori i na papiru izigrava neku veličinu? Čak nije bilo ni značajnijih reakcija na taj njegov pamflet, mada se na njega treba osvrnuti, jer ne misli samo on tako o zagrebačkom nadbiskupu, već cijelo društvo koje okuplja, a koje bi slobodno mogli nazvati i „Žikina dinastija“.

U tom svom „septičkom“ članku, Pilsel pljuje i bljuje biskupa Košića, a za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i Gojka Šuška jednostavno kaže da su – zločinci!

(Sve „škola“ Ive Josipovića).

A za gospodina Bozanića piše da je jedna njegova istinska novinarska pogreška, iako je svojedobno o njemu objavio članak „Hrvatska će ga zavoljeti“ Sada priznaje da je „jako pogriješio“. Jadnik.

Zatim ocrnjuje zagrebačkog nadbiskupa i ovako: „Pokazalo se da je Bozanić loš čovjek, da je zločest, da je kukavica, da je licemjeran. Da je gori od ove nakupine koja vlada!“
Taj „dotepenac“ ide čak tako daleko da postavlja pitanje: je li Bozanić uopće vjeruje u Boga te da je baš on suodgovoran (čujte sad ovo): „za sumanutu eskalaciju mržnje prema Srbima u Hrvatskoj kojoj svjedočimo. Odgovoran je i za mržnju prema mitropolitu Porfiriju Periću kojem licemjeran dolazi na slavu gdje drži slovo da bi prešutio pozive na njegov linč“.

Na kraju, čitamo još jedan „Žikin“, odnosno Pilselov „komentar“, u kojem se Bozaniću obraća kao da su zajedno ovce pasli: „Ti si velika sramota hrvatskog naroda i Katoličke crkve, ti si problem, a ne rješenje. Ti bi se ponašao isto kao i Stepinac, koji je dao sav crkveni autoritet kako bi se podržala zločinačka politika NDH. Ne, možda bi bio čak i gori, jer je Stepinac bio osoba nedorasle situacije, dok si ti jedan moralni propalitet. Znaš da lažeš i opet lažeš. Uživaj u godini milosrđa“, poručuje ovaj očito navodno bolestan čovjek prvom čovjeku Crkve u Hrvata.

No, zbog čega ova uvreda i kleveta, a nadasve mržnja, ipak nije naišla na širi odjek? Razlog je, prema svemu sudeći, samo jedan:

Tko god je dosad „stao“ na Pilsela, imamo je osjećaj kao da je stao na – govno, ili da je upao u septičku jamu.

A ljudi ko ljudi, izbjegavaju takva mjesta, pa im ne treba zamjeriti.

Mladen Pavković

Odgovori

Skip to content