POŽAR NA ŽNJANU

GORJELA TRAVA ZA KOJU ODAVNO TRAŽIMO DA SE POKOSI

Hrvatska udruga Benedikt je u više navrata upozoravala da je Žnjanski plato zapušten a njegov istočni dio potpuno napušten. Pisali smo o tome na našem portalu, tražili sastanak s gradonačelnikom, razgovarali s predstavnicima Grada, ali bez uspjeha.

Zadnja naša akcija po pitanju Žnjana bila je organizacija Okruglog stola kojim je završio naš tradicionalni Vidik-fest. Na žalost, predstavnici Grada su najavljeni, ali u razgovor se uključio samo gospodin Pave Zaninović i to u svoje ime, a ne u ime Grada, iako je najavljen kao predstavnik Grada.

Na Okruglom stolu smo uporno ponavljali da za istočni dio Žnjanskog platoa tražimo barem obično održavanje koje bi uključivalo košnju samonikle trave
i šikare, da se taj prostor uključi u održavanje gradskih javnih površina.

Uzalud. Taj napušteni i zapušteni prostor nitko ne održava niti je održavao punih osamnaest godina, toliko je naime prošlo od posjeta blagopokojnog pape Ivana Pavla Drugog, danas sveca Katoličke crkve. A na okruglom stolu smo naglasili da se to odnosi i na dio iznad ceste, na kojemu je sinoć izbio požar.

Žao nam je što je došlo do požara, ali nadamo se da će barem to utjecati na gradsku administraciju da shvati kako je Žnjanski plato javna površina koju, iako nije građevinski privedena svrsi, treba održavati kao i ostale slične površine. A uz minimalno održavanje moguće je i korištenje tog sada napuštenog prostora veličine sedam hektara ili sedamdeset tisuća kvadratnih metara.

HUB

Odgovori

Skip to content