Stiže nam Audijev novi sportaš – R6

Najsvježija porcija glasina iz njemačkih medija donosi informaciju kako Audi priprema sportski model R6, kojem će temelj činiti Porsche Boxster

Njemački medij Auto Bild nedavno je objavio YouTube filmić koji zapravo prikazuje nekoliko detalja i mogući izgled Audijevog nadolazećeg modela R6. Što se tehnikalija tiče, navodno je jedino poznat podatak kako će vozilo imati motor smješten u sredini vozila, a cijeli razvoj je napravljen u suradnji s Porscheom. Kome ovo zvuči poznato, sjetit će se nekih konceptnih uradaka i ranijih najava o suradnji i izradi sportskog dvosjeda.

Međutim, Porsche je (opet navodno) u jednom trenutku odustao od razvoja, kada su shvatili da bi marža na takvo vozilo bila preniska za njihove pojmove. Prema podacima iz Auto Bilda, Audijev novi model bi trebao popuniti tu ‘rupu’ u ponudi sportskih vozila, a osim moguće oznake R6, poznato je kodno ime PO455. Porsche se odlučio vratiti u pomoć razvoju jer je prodaja sportskih vozila u posljednje vrijeme pala pa su se promijenili i dugoročni planovi.

Odgovori

Skip to content