Održana Večer domoljubne poezije povodom obljetnice osnutka 4. gardijske brigade

Prigodom 25. obljetnice osnutka 4. gbr u prostorijama Udruge veterana 4. gardijske brigade u utorak navečer održana je još jedna Večer domoljubne poezije.

Glavni inicijator ove već sada tradicionalne manifestacije je pukovnik HV-a u miru Mate Buljubašić, pripadnik 4. gbr poznatije kao „Pauci“. U svom govoru Buljubašić se zahvalio svim pjesnicima koji su poslali svoje pjesme, svima koji su došli iz udaljenih krajeva domovine, ali i izvan nje, predsjedniku Udruge veterana 4. gbr Boži Zadri na svekolikoj dugogodišnjoj pomoći, VIS-u Gospe od Zdravlja koji je svojim glazbenim nastupom oduševio sve prisutne te svima koji su došli na još jednu domoljubnu večer. Također je spomenuo Hrvatsku udrugu Benedikt, koje je i sam član, kao udrugu koja radi na promicanju domoljubnih, kršćanskih vrijednosti i koja uvijek podržava ovakve projekte.

Članice i članovi Hrvatske udruge Benedikt također su sudjelovali na ovoj večeri te možemo istaknuti Ivicu Eterovića, također hrvatskog branitelja i našu mladu pjesnikinju Branku Mlinar koja je recitirala pjesmu sonetni epitaf posvećenu svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a ispred svih hrvatskom i hajdučkom vojniku, svom prijatelju Žanu Ojdaniću.

Ispred Udruge veterana 4. gbr prisutne je pozdravio njezin predsjednik Božo Zadro. Zahvalio je inicijatoru ove hvalevrijedne manifestacije Mati Buljubašiću, svim pjesnicima na njihovom trudu te svima prisutnima. Također je sve prisutne pozvao na obilježavanje 25. obljetnice osnutka brigade koja će se održati u četvrtak, 28. travnja.

IMG-20160426-WA0000

Ovom prigodom tiskan je i promoviran zbornik posvećen NAŠOJ BOJNI BLAŽENIKA NA NEBESIMA te su od strane ocjenjivačkog suda proglašeni najbolji pristigli pjesnički uradci.

Nakon pjesme i recitacija zajedničko druženje nastavljeno je uz prigodni domjenak.

Marijo Popović/HUB

Odgovori

Skip to content