Ovo je hrvatska sramota

Kad se strojobravar Josip Broz rukovao s Idi Aminom, osjećao je strah i nervozu, ako ništa – nelagodu – što je fotografija ovjekovječila i posvjedočila.

Ta, kako i ne bi, iako masovni ubojica koji sa svojim “antifašističkim suborcima” nije prezao ni od nekrofilije (u žaru borbe protiv fašizma!), očito su povukli crtu – do ljudožderstva, crtu koju je Idi Amin prešao. Odatle strah neustrašivog sina svih naroda i narodnosti.idi_amin_tito

Prokopa li se među arhivima i pronađe knjiga popisa zaposlenih u brodogradilištu Kraljevici 1925. godine, pokazuje se uskoro da je stranica na kojoj bi se trebalo nalaziti besmrtno ime vrhunaravnog Broza – istrgnuta. Zašto? Jer je to najobičnija laž koja je služila kako bi se održavala država laži Jugoslavija. Inače, istrgnuta bi se stranica trebala nalaziti (a gdje drugdje?!) u Beogradu, ako su Srbi dovoljno glupi da i dalje drže taj jedan u nizu dokaza o najvećem prevarantu 20. stoljeća.

Tko kaže da Tito nema nasljednika, grdo se vara ili je neupućen. Milošević je samo primitivni “bedni amater” koji je Hrvate pokušao uništiti silom, te se nije mogao podičiti finoćom i protuhrvatskom subverzivnošću kakvu je posjedovao nasmiješeni diktator. Nije to ni udbaško-ustaški vicmaher Stjepan Mesić Ujdurović, ni “bledi” Josipović pritisnut bremenom ustaškog pitona oko vrata, ni šarlatan i klaun Zoran Milanović. Pravi i istinski nasljednik lažnog strojobravara je Vesna Pusić.

Treba li uopće pisati o njezinu četnikovanju na ovim prostorima? Njezin je rad protiv hrvatske države i hrvatskoga naroda besprijekoran, od prvog dana, a biti će i do zadnjeg dana. Isticanjem kandidature za Glavnog tajnika UN-a svoje protuhrvatsko djelovanje samo dovodi na jednu višu razinu – globalnu – i svatko će se složiti da s te pozicije može učiniti mnogo više protiv Hrvatske, Hrvatica i Hrvata. Tu je njezina politička sličnost s neprežaljenim prevarantom i cinkarošem Brozom.

Naime, potraži li se u arhivima Filozofskog fakulteta u Zagrebu svjedodžba, odnosno isprava koja dokazuje završetak srednje škole Vesne Pusić ili barem preslika iste – ne će se naći, a mora biti tamo. Kako je uopće upisala fakultet bez tih dokumenata? Svašta se u Jugoslaviji moglo, ako se imalo prave veze. Navodno joj je to, na nalog oca Eugena Pusića, “sredio” udbaš Frano Cetinić. Bez srednje škole steći titulu doktora “nauka” je istovjetno tomu da čovjek bez zanata i ikakvog znanja vodi “radničku” partiju i državu.

Kad se Vesna Pusić bude rukovala i susretala s raznim državnicima i političarima, ljudima besprijekornih životopisa, hoće li i ona osjećati nelagodu, strah i nervozu, kao njezin predšasnik koji je strahovao zbog ljudoždera? Hoće li osjećati onaj strah i tjeskobu koju osjećaju svi prevaranti i kriminalci, istu bojazan koju su osjećali svi boljševici i komunisti, neprestano se pitajući: kad će prijevara završiti? i kad će me razotkriti?

No, slučaj Vesne Pusić trebao bi brinuti još neke. Pritom se ne misli na Partiju koja ju je nezakonito kandidirala, već na one koju su nezakonitu i nelegitimnu kandidaturu podržali. Kako će se osjećati Predsjednica RH, predsjednik vlade Orešković, njegovi potpredsjednici i predsjednik Sabora, kad se cijelom civiliziranom svijetu obznani da je Republika Hrvatska istaknula kandidata za Glavnog tajnika Ujedinjenih naroda – koji nema srednju školu? Kad se to sazna, svijet se ne će rugati Milanovićevoj bivšoj vlasti, već aktualnoj vladi. Bit će to sramota biblijskih razmjera

F. Perić/hrsvijet.net

1 comment

Odgovori

Skip to content