Leicester je novi prvak Engleske!

Lisicama je to prvi naslov u povijesti, a davne 1929. su bili drugoplasirani.

Leicester je novi prvak Engleske! Momčad kojoj su uoči sezone predviđali borbu za ostanak danas je i teoretski osigurala naslov remijem Chelseaja i Tottenhama (2:2).

Spursi će imati itekako žaliti za ovom utakmicom budući da su pogocima Kanea (35.) i Sona (44.) imali dva gola prednosti. No, u 58. minuti je Cahill smanjio da bi u 83. Hazard sjajnim pogotkom izjednačio i Leicesteru donio naslov.

Leicester dva gola prije kraja ima 77 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama i stvar je jasna. Lisicama je to prvi naslov u povijesti, a davne 1929. su bili drugoplasirani.

Rijetko tko je mogao previdjeti ovakav rasplet Premierlige (koeficijent da će Leicester osvojiti naslov na početku sezone je bio 5000), no momčad Claudija Ranierija zasluženo otišla do kraja.

Nogometaši Leicestera utakmicu su gledali u domu Jamieja Vardyja, a možemo samo zamisliti slavlje nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Inače, trener Raineri nije gledao susret jer je vež ranije dogovorio put u Italiju kod 96-godišnje majke.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content