Tko štiti ubojice 12-torice hrvatskih policajaca iz Borova Sela?

Ne čini li vam se da je toga dosta? Naime, ove godine (2. svibnja) prigodom obilježavanja 25. obljetnice pokolja hrvatskih policajaca u Borovu Selu, koje su počinili pobunjeni Srbi, zločinačka JNA i domaće izdajice, ponovno smo mogli čuti ono što slušamo godinama – za ovaj strašan zločin iz Domovinskoga rata, kad je smrtno stradalo 12 i ranjeno više od 20 nevinih hrvatskih policajaca – još do danas nitko nije odgovarao!

To ćemo vjerojatno slušati i naredne godine. Osim toga, svake godine Srbi koji žive u Borovu Selu, kad ulicom prolazi kolona sjećanja spuštaju rolete i manje-više nigdje se ne pojavljuju. Ako nisu krivi, što se srame i skrivaju? Međutim, u tom mjestu, gdje i danas vladaju „srpski zakoni“, većina tamošnjih Srba podržava srpsku agresiju, a to se najbolje vidi i čuje prigodom njihovih blagdana ili pak kad organiziraju rođendane ili vjenčanja.

Čudno je da se prigodom ili na sam dan ove tužne obljetnice ne čuje ni glas od inače oštrih kritizera, poput Pupovca, Stanimirovića, Pusića, Pusićke, člankopisca srpskih „Novosti“, Teršelič, Pilsla, Mesića, Stazića, Frljića i drugih pomozbog junaka.

I oni se na dan obljetnice pokolja u Borovu Selu sakrivaju, kao miševi u rupe.

No, nas ipak zanima nešto drugo. Zbog čega do danas nisu privedeni pravdi ubojice nevinih hrvatskih policajaca, odnosno tko za to treba i mora snositi odgovornost?

Tko svih ovih godina i za čiji račun štiti ubojice?

Laž je da ni nakon 25. godina „nitko ništa“ ne zna, pa čak ni imena onih koji su počinili jedan od najstrašnijih ratnih zločina u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu.

Ako se „ne mogu“ kazniti krivci za ovaj zločin, onda se mogu oni koji su trebali, a nisu ništa poduzeli da ih se privede pravdi!

Mladen Pavković

Odgovori

Skip to content