BRKIĆ – IZJAVA ZA MEDIJE: ‘Vlada će izdržati čitav mandat, a SDP će doživjeti još jedan poraz’

Miljan Brkić, glavni tajnik HDZ-a, na održanoj pressici za medije poručio je da problema u Vladi nema, da SDP neće uspjeti na glasovanju o nepovjerenju prvom potpredsjedniku Vlade Tomislavu Karamarku te da će Vlada izdržati čitav mandat.

“Koliko znam, on je potpredsjednik vlade. Ne vidim što bi se tako tragično moglo dogoditi da se to promijeni”, poručio je Brkić.

O ultimatumu iz Mosta kaže da HDZ na taj način neće s nikim razgovarati. “Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i ultimatuma. HDZ neće to dozvoliti”, rekao je Brkić.

Odgovorio je i na pitanje je li između Domoljubne koalicije i Mosta bilo i iskrenog razgovora. “Razgovora ima na puno tema, ali nikakav ultimatum i ucjene”, rekao je Brkić.

S Tomislavom Karamarkom se čuje svakodnevno, kaže Brkić, a novinare je zanimalo kad se zadnji put čuo s njim. “Prije pola sata. Rekao mi je da je danas lijep dan”, odgovorio je Brkić.

Na pitanje hoće li HDZ ostati u koaliciji ako Karamarko ode iz vlade, Brkić poručuje: “Hrvatska vlada će, uvjeravam vas, izdržati čitav mandat.”

Na upit tko će Karamarka zamijeniti ako on i ode, Brkić nije dao odgovor, rekavši novinarima da su to previše hipotetska pitanja.

Novinari su ustrajali u pitanju izglasavanja nepovjerenja Karamarku u Saboru te o tome da se većina u Mostu upravo tako i izjasnila.

“To je bogatstvo demokracije, tako i u ovom slučaju. Budite sigurni da će SDP doživjeti poraz na glasovanju, ali ne znam čemu tolika nervoza, imamo još tri tjedna do glasovanja”, uvjeren je Brkić.

“Ja sam realni optimist. Uvjeren sam da će SDP izgubiti”, poručio je na kraju.

Nakon HDZ-ovog Željka Fiolića koji je ranije danas dao izjavu za medije pozvavši nadležna tijela da istraže navodni sukob interesa bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka, izjavu za medije odlučio je dati i glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić.

Izvor: ovdje

 

Odgovori

Skip to content