Pad potpore spolnom odgoju

Proslijeđujemo poruku koju smo dobili od Udruge GROZD…

Poštovani podupiratelji udruge Glas roditelja za djecu – GROZD!

Uz isprike što vam se, zbog tehničkih problema uslijed hakiranja našeg servera i spam-anja baze dugo nismo javljali, želimo vam svako dobro u preostalih 11 mjeseci 2013. godine!

Unatoč javno iznesenim argumentima o nestručnom uvođenju programa zdravstvenog odgoja u škole i upitnoj znanstvenoj i pedagoškoj utemeljenosti sadržaja dijela programa koji se odnosi na spolnost (4. modul), Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta na nedemokratski način i dalje ustraje u nametanju programa, ne odustaje od sporne preporučene literature, radi pritiske na ravnatelje i nastavnike te pokušava spriječiti roditelje u prenošenju informacija i iskazivanju zajedničkog mišljenja.

Unatoč takvom ponašanju Ministarstva, ne može se zaustaviti širenje informacija o pravom licu ovog programa. Potpora ovakvom zdravstvenom odgoju kakav uvodi Ministarstvo pala je od listopada do siječnja s 88% na 41%. Sve je to zasluga svih vas koji ste se angažirali oko ove važne teme za našu djecu. To je očito put kojim trebamo sada još jače nastaviti.

1. Što je sporno u potezima Ministarstva? – novi, aktualni tekst s informacijama za roditelje, kao odgovor na letak Ministarstva “Istina o zdravstvenom odgoju” koji se dijeli roditeljima u školama, pročitajte ovdje.

2. Kako provesti akciju u školi? – detaljne upute za djelovanje roditelja u školi putem roditeljskih sastanaka i Vijeća roditelja, najčešća pitanja drugih roditelja te upute za skupljanje i slanje potpisa roditelja Ministarstvu pročitajte ovdje.

3. Pratite nas i preporučite i drugima: www.udruga-grozd.hr, www.zdravstveniodgoj.com i www.facebook.com/ZdravstveniOdgoj.

4. Ovaj tjedan u Zagrebu gostuju dr. Judith Reisman i g. Timothy Tate, američka znanstvenica i britanski novinar koji su svojim istraživanjima pridonijeli razotkrivanju djela A. Kinsey-a i njegovih seksoloških istraživanja, a na kojima se ideološki temelji i 4. modul zdravstvenog odgoja uveden u hrvatske škole. Program javnih tribina i predavanja pogledajte na Program posjeta… i www.vigilare.org. Preporučamo da dođete u što većem broju!
Srdačan pozdrav,

Ladislav Ilčić, prof.
predsjednik udruge Glas roditelja za djecu – GROZD

Odgovori

Skip to content