Pročitajte kronološki slijed SDP-ovih pokušaja da se preko nogometa vrati na vlast

ZDRAVKO TOMAC – Pjesma Lijepa li si je ponovno ujedinila Hrvatski narod i zato one snage kojima je svako domoljublje šovinizam, nastojale su podmuklo spriječiti tu euforiju i uspjehe kako bi se vratili na vlast

Dvije antihrvatske diverzije s ciljem kompromitiranja ne samo hrvatske nogometne reprezentacije nego i hrvatskog naroda i države, zahtjevaju da se poduzmu hitne političke mjere u zasšititi hrvatskih nacionalnih interesa. Hrvatska se ne smije pomiriti s činjenicom da se zbog diverzije na utakmici sa Češkom pokušava, ni kriva ni dužna, optužiti hrvatska nogometna reprezentacije te ju možda čak izbaciti s EURO prvenstva.

Dužni smo jasno utvrditi krivce i poduzeti mjere da ne stradaju nevini.

Jedan od krivaca možda i najveći su organizatori utakmice jer bez njihovog, u najmanju ruku, propusta ta diverzija se ne bi mogla dogoditi. S obzirom da su poduzimane i poduzimaju se vrlo rigorozne mjere u strahu od terorirstičkih napada, neobjašnjivo je kako su na stadion donešeni eksplozivni materijali jer to su mogle biti prave mine i bombe. Zbog toga mislim da možda postoje zle namjere da su francuske obavještajne službe namjerno to propustile spriječiti kako bi uklonili jednog od najvećih protivnika u borbi za prvaka Europe.

Dakle, to je nužno da Hrvatska država i njene intstitucije zatraže istragu i upute prosvjede Francuskoj države te da o tome obavjeste svjetsku javnost.

Pored francuskih organizatora utakmice, krive su i sigurnosne službe u Hrvatskoj. Konkretno, kriv je ministar Vlaho Orepić i njegova ekipa, odnosno gospodin Markić i njegova ekipa jer su prije tjedan dana u Hrvatskoj javnosti iznešeni konkretni podaci: ne samo da se takva diverzija sprema, nego i tko ju sprema i s kojim političkim ciljem.

Dakle, morali su gospodin Orepić i Markić sa svojim službama spriječiti te diverzante da uopće dođu u Francusku i načine to nedjelo. Ovdje mislim da se ne radi o krivnji nečinjenja nego i svjesnoj namjeri da se našteti ugledu hrvatske nogometne reprezentacije i hrvatskog naroda i Hrvatske države.

S obzirom da se hrvatska nalazi pred izborima očito je da nacionalna euforija koju izazivaju uspjesi nogometne reprezentacije ne odgovora anacionalnim političkim snagama na čelu sa Zoranom Milanovićem, te da su za to kao i ranije poticali one koji u nacionalnoj euforiji vide opasnost za njihove političke položaje.

Ova diverzija koja nije spriječena nego je čak poticana mora se povezati s još jednom diverzijom koja se je dogodila prije tjedan dana. Poznato je da već dulje vremena domoljubna pjesma Lijepa li si je faktično je službena pjesma Hrvatske nogometne reprezentacije koja se svira prije utakmice. Ta pjesma slavi domovinu, ljubav i jedna je od najljepših domoljubnih pjesama koju pjeva cijeli stadion i stvara domoljubnu atmosferu. Zato je nevjerojatno da je mladež SDP-a na čelu sa nekim Mazićem uputila zahtjev UEFI da zabrani izvedbu te pjesme uoči nastupa hrvatske nogometne reprezentacije.

U tom pismu ta pjesma je optužena kao šovinistička. Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker uz jedinstvenu podršku hrvatskih reprezentativaca suprostavio se toj mogućoj zabrani. Čak je zaprijetio da će podnijeti ostavku ako se ta pjesma zabrani, a možda i povući reprezentaciju s prvenstva.

Ta prijetnja je spriječila da mrzitelji iz Hrvatske svega što je domoljubno uspiju da se i tako prekrasna pjesma kao što je ‘Lijepa li si’ zabrani.

Nakon toga dobivamo konačno i odgovor koje političke snage u Hrvatskoj stoje iza diverzija i napada na nogometnu reprezentaciju Hrvatske, kojim političkim snagama je svako izražavanje domoljublja šovinizam i uvreda.

Osobno se javio glavni komandant tih snaga čovjek koji je obećao Hrvatskoj stvoriti pakao koji na razne načine i stvara pakao, javio se gospodin Zoran Milanović, bivši predsjednik vlade, predsjednik SDP-a i pretendant da se brzo vrati na vlast. On je stao u obranu mladeži SDP-a, konkretno gospodina Mazića rekavši da zašto da se napada, odnosno tvrdeći da ima pravo izreći svoje mišljenje o pjesmi koja vrijeđa sve nas.

Dakle, Zorana Milanovića domoljubna pjesma koja slavi domoljubnu ljepotu Hrvatske, koja poziva na ljubav vrijeđa.

Na osnovi te izjave postaju jasniji i neki drugi događaji iz prošlosti koji pokazuju kontinuitet politike protiv hrvatskih nacionalnih interesa jer ovo nije prvi pokušaj da se s prvenstva Europe incidentnom izbaci Hrvatska nogometna reprezentacije. Podsjećam na incident u Milanu na utakmici s Italijom, kada je također sve bilo organizirano kako bi se prekinula utakmica i kako Hrvatska ne bi ni došla na europsko prvenstvo. Podsjećam da je to bilo uoči predsjedničkih izbora, i da je tadašnji kandidat za drugi mandat predsjednika ivo josipović opravdavao taj incident odnosno da je pokušao dobiti izbore na produbljivanju sukoba sjever-jug u Hrvatskoj.

Podsjećam i na kukasti križ na Poljudu koji je također bio napravljen od istih snaga s ciljem izbacivanja Hrvatske nogometne reprezentacije, zapravo potpune destrukcije hrvatskog nogometa.

Kaže se da u svakom zlu ima i nečeg dobrog. Tako i ova dva pokušaja da se svako domoljublje proglasi šovinizmom, odnosno da se spriječe uspjesi Hrvatske reprezentacije kako ne bi jačale domoljubne snage otvorit će oči hrvatskom narodu uoči novih izbora te onemogućiti da manipulacijama i prevarom Milanović i društvo se vrate na vlast.

Hrvatska je ovih dana preplavljena kockastim dresovima. Ljudi se indentificiraju sa svojom nogometnom reprezentacijom. Ona je ponovno ujedinila Hrvatski narod i zato one snage kojima je svako domoljublje šovinizam, nastojale su podmuklo spriječiti tu euforiju i uspjehe kako bi se vratili na vlast.

Mislim da su jako pogriješili i da nakon izjave da domoljubna pjesma Lijepa li si vrijeđa, Zoran Milanović bi morao prestat se bavit politikom. Ako to sam neće, treba tražiti njegovu ostavku.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content