Mladi pristupili Pokretu čistih srdaca

Zagreb, (IKA) – Euharistijskim slavljem koje je u ponedjeljak 20. lipnja u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici predvodio o. Artur Makara SCJ, 14 mladih pristupilo je Pokretu čistih srdaca.

Pokret promiče jedan od brojnih načina života s Kristom koji podrazumijeva življenje i promicanje istinskih moralnih vrednota i vjernost Bogu po kreposnom životu u čistoći srca, duše, duha i tijela. Svaki član ovog međunarodnog pokreta sa sjedištem u Poljskoj, nakon pristupanja svakodnevno moli Molitvu predanja kojom izriče spremnost i želju svakodnevno moliti, čitati Sveto pismo, redovito pristupati sakramentima ispovijedi i euharistije te čuvati se grijeha ili bilo kakve ovisnosti, po zagovoru Blažene Djevice Marije i sv. Ivana Pavla II. 

Pokretu čistih srdaca može pristupiti svaki mladić i djevojka na sljedeći način: otići na ispovijed, sudjelovati u misi, pričestiti se te potom predati sebe Isusu kao njegovu svojinu moleći Molitvu predanja Pokreta čistih srdaca. O svom pristupanju PČS trebaju se javiti na e-adresu: pokret.cistih.srdaca@gmail.com kako bi ih se moglo upisati u Knjigu čistih srdaca (ime, prezime, datum rođenja, adresa, datum pristupanja PČS). Pokret za Hrvatsku vodi Hrvatska dehonijanska mladež župe u zagrebačkoj Trnovčici, a promiče katolički godišnjak za evangelizaciju Ljubite jedni druge! (ljubite.org) koji izlazi o svetkovini Božjega milosrđa u Trnovčici.

IKA

Odgovori

Skip to content