Plenković otkrio tko će mu biti ključni suradnici u kampanji

HDZ-ov europarlamentarac i kandidat za predsjednika stranke, Andrej Plenković, na Mirogoju je, polaganjem vijenca na grob Franje Tuđmana, obilježio Dan državnosti, donosi n1info.com.

“Danas smo ovdje da odamo počast prvom hrvatskom predsjedniku. To je danas fokus i ovdje sam da odam počast njemu i svim braniteljima koji su dali život za Hrvatsku”, kazao je Plenković.

Komentirao je i unutarstranačke izbore. “Kad je riječ o unutarstranačkoj kampanji, pozdravio sam princip jedan član – jedan glas. Važno je da zadržimo visoki demokratski standard. Pitanje skupljanja potpisa je tehničko pitanje i moji suradnici rade na tome”, rekao je Plenković. “HDZ je najveća državotvorna okupljajuća i pomirbena stranka, snažno je želim profilirati u okviru desnoga centra. Otvoreni smo i za razgovore i za koalicije sa strankama koje su podudarne s nama i glede svjetonazora i glede konvergencije političkih programa, i onoga što je najvažnije, gospodarski razvoj i dizanje standarda hrvatskih građana”, kazao je Plenković.

Plenković je otkrio i tko će mu voditi kampanju. “Šef moje kampanje bit će Damir Krstičević, a glasnogovornik Davor Ivo Stier”, kazao je novinarima.

Komentirao je i izjavu Zorana Milanovića, koji je kazao da je Plenković previše liberalan za HDZ. “Simpatično je kako je brzo zavladala panika i kod njega i u SDP-u. Ja se u HDZ-u osjećam jako dobro”, kazao je Plenković.

Što se tiče pobjede na izborima i slaganja nove vladajuće većine, Plenković je jasan. “U velikom programskom intervjuu rekao sam da sam otvoren za razgovore sa svim partnerima, pa tako i s Mostom. Otvoren sam za one stranke koje su s nama radile u okviru Domoljubne koalicije, koje će prihvatiti naš program”, kazao je Plenković. “Držim da je HDZ jedan tim i poštujem sve kolege”, komentirao je suradnju s Milijanom Brkićem i ostalim kolegama u HDZ-u.

Što se tiče eventualne kandidature HDZ-ove europarlamentarke Ivane Maletić, koja je Plenkovića otvoreno podržala u kandidaturi za predsjednika stranke, Plenković je kazao da se nada da će se dobra suradnja nastaviti. “Ivana je meni dala snažnu potporu, izvrstan je stručnjak, izvrsna političarka, nadam se da ćemo izvrsno surađivati i u HDZ-u i u državi.

Kad je u pitanju Dan državnosti i dosadašnji politički put Republike Hrvatske, Plenković je rekao da smo kao država ostvarili sve strateške ciljeve. Kazao je da je Hrvatska imala dva ključna, ali vrlo različita desetljeća. Prvo je bilo obilježeno ratom, dok je drugo obilježio proces proces pripreme i jačanja za intergraciju u NATO i EU. “Sad povodom naše treće godišnjice u EU, moramo se fokusirati na gospodarstvo, toleranciju i dijalog i ono što je prioritet naših kolega u EU, a to je pozicionirati Hrvatsku u okviru EU i suočiti se s globalnim izazovima, koje zahtijeva vodstvo hrvatske i po pitanju terorizma, migracijske krize i svega ostaloga”, kazao je Plenković.

Kriza vlasti sad je iza nas, kazao je Plenković. “Idemo u nove izbore, nadam se da će rezultat tih izbora biti puno jasniji i puno uvjerljiviji, te da se formira vlast koja će jamčiti stabilnost. Spreman sam razgovarati sa svima za dobrobit hrvatskih građana”, rekao je.

Izvor: N1

Odgovori

Skip to content