Torinom se ori ‘Lijepa li si’: Hrvatska izborila Olimpijske igre!

Hrvatska je pobijedila Italiju u finalu kvalifikacijskog turnira u Torinu 84-78 te je izborila Olimpijske igre u Rio de Janeiru! Hrvatska je slavila nakon dramatičnog produžetka

Oj Zagoro, lijepa li si, Slavonijo, zlatna ti si, pjevali su hrvatski košarkaši zagrljeni na centru dvorane u Torinu. Nepunu minutu ranije osigurali su Olimpijske igre u Rio de Janeiru dramatičnom pobjedom protiv Italije u produžetku 84-78.

Nevjerojatna utakmica u kojoj su briljirali Bogdanović, Simon, Šarić, Planinić…

Svaki na svoj način, ali svi su kao jedan izborili Olimpijske igre preko domaćina u njihovom dvorištu pred njihovih 15.000 navijača…

Perišić im donio srećuCm8cLr_WYAA6qaN

Počelo je nervozno s obje strane, častili su jedni druge promašajima, a onda se pokvario semafor, prekid je potrajao 15-ak minuta. Za Hrvatsku je s tribina navijao Ivan Perišić koji često dođe na utakmice Milana u kojem igra Kruno Simon.

Hrvatska vodila gotovo cijelu utakmicu

Italija je povela 10-9, bilo je to jedno od rijetkih vodstva Talijana u ovoj utakmici. Hrvatska je odgovorila s 10-2 serijom i nakon prve četvrtine imali smo 19-12. Darko Planinić bio je naš čovjek u nastavku, zabio je 9 koševa, od toga sedam u drugoj četvrtini.

Na poluvremenu smo imali 39-34, ali Italija otvara nastavak sa 8-0. Hrvatska uzvraća 11-2 serijom, a Kruno Simon u dvije i pol minute zabija tri trice!

Bogdanović promašuje za pobjedu

Dario Šarić nosi nas na početku posljednje četvrtine. Zabio je Šarić prvih devet koševa Hrvatske, pet minuta prije kraja imamo 63-55! No ne daju se Talijani, drama na kraju, Bogdanović ima loptu za pobjedu, ali promašuje i idemo u produžetak.

Nismo pokleknuli. Simon i Bogdanović namjestili su nišanske sprave, a imali smo i malo sreće. Gentile je talijanski tragičar. Prvo je 40 sekundi prije kraja promašio polaganje, a potom nam je, nakon oba promašena slobodna bacanja Simona, poklonio loptu.

Rio, stižemo!

Izborili smo Rio, a koliko je to značilo igračima pokazale su posljednje scene s parketa u kojima su zagrljeni hrvatski navijači pjevali domoljubne pjesme…

Ovo su hrvatski junaci:d18d77ef1aeea1b8ccf2

Bojan Bogdanović zabio je 26 koševa, a imao je i šest skokova. Kruno Simon utakmicu je završio s 21 košem, od toga šest trica iz 10 pokušaja, a uhvatio je i pet lopti.

Dario Šarić zabio je 18 koševa uz 13 skokova. Darko Planinić ubacio je 13 koševa.

Šarić je MVP torinskog turnira.Cm9HEnCWgAA-CyZ

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content