U BRAZILU SE PIŠE POVIJEST Svijet više ne dvoji: Nikad jača Hrvatska!

ODLIČNE NAJAVE – Hrvati će na Olimpijskim igrama osvojiti deset medalja

Približavanjem 5. kolovoza i svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Rio de Janeiru međunarodne kladioničarske kuće sve više u svoju ponudu uvrštavaju koeficijente za sportske grane i discipline najvećeg događaja u svijetu ove godine. I njihove procjene potvrđuju tezu koja se već mjesecima čuje u Hrvatskoj – u Brazilu ćemo imati najkvalitetniju olimpijsku reprezentaciju u povijesti.

Iako se u ponudi još nije našla disciplina u kojoj dominira najbolja svjetska streljačica Snježana Pejčić, kao ni konj s hvataljkama izvrsnoga gimnastičara Filipa Udea, različiti bookieji “vide” deset hrvatskih medalja. Naravno, njihove procjene nisu dogme i iznenađenja su uvijek moguća, ali, generalno gledajući, kladionice rijetko gube.

Očekivano, veslački dvojac na pariće Martin i Valent Sinković te atletičarka Sandra Perković najveći su hrvatskih kandidati za zlatna odličja. Koeficijenti za naslov olimpijskih prvaka kreću se od 1.07 do 1.15.

Osim po jedno zlato, atletici i veslanju “suđena” je po još jedna kolajna. Koliko ime i iskustvo Blanke Vlašić odzvanja svijetom, primjećuje se i po tome što je svrstavaju na treće ili četvrto mjesto kandidata za olimpijsku pobjedu u skoku u vis (4.00 do 5.00 za pobjedu). Skifist Damir Martin na trećem je mjestu najboljih skifista (6.00).

Kada bi rezultati bili sukladni prognozama, najuspješniji hrvatski sport bilo bi jedrenje s tri medalje. Šime Fantela i Ivan Marenić u klasi 470 su drugi favoriti za zlatno odličje (2.40 do 3.75), kao i Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn (4.00 do 5.20), dok laseraša Tončija Stipanovića najčešće svrstavaju na treću poziciju (4.00 do 7.00).

https://youtu.be/kWr48moQbpI

Hrvatska je i u dvije od tri sportske igre ozbiljan kandidat za medalju. Bolji status od hrvatskih vaterpolista (7.00) ima samo Srbija, a ispred rukometaša (7.00 do 9.00) uvijek su Francuska i Danska te ponegdje i Njemačka. Košarkaši su, pak, na osmoj poziciji po redoslijedu koeficijenata.

Iz streljačkih disciplina u kojima Hrvatska ima ozbiljne ambicije zasad smo pronašli jedino ponudu za trap. Branitelj londonskog zlata Giovanni Cernogoraz na trećem je mjestu kandidata za pobjedu (6.00), a Josip Glasnović na sedmoj poziciji (15.00).

Lucija Zaninović bolje stoji u hrvatskoj javnosti nego kod stvaratelja koeficijenata i ovo je jedna od situacija u kojoj svim srcem želimo da kladionice budu na gubitku. Brončana iz Londona u kategoriji do 49 kilograma ima četvrti koeficijent za osvajanje zlatne medalje (6.00). Nakon sezone opterećene ozljedama Ana Zaninović u olimpijskoj kategoriji do 57 kilograma je stavljena na 12. mjesto (67.00).

Jedan od onih koji je stavljen tik do kruga osvajača medalja je superteškaš Filip Hrgović. S koeficijentom 7.00 na petome je mjestu i jedna pobjeda više nego što bookieji predviđaju dovest će ga do medalje.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content