POVIJESNI PREOKRET: Ćorić nas je odveo u polufinale Davis kupa!

Borna Ćorić pobijedio je u odlučujućem, petom meču četvrtfinala Davis kupa između SAD-a i Hrvatske Amerikanca Jacka Socka 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 nakon tri sata igre

Hrvatska u Davis kupu nikad nije okrenula zaostatak 0-2 nakon prvog dana. To je bio podatak koji nam se motao po glavama nakon što su Čilić i Ćorić izgubili mečeve prvog dana okršaja u Portlandu protiv SAD-a, ali sada ipak odlazi u povijest!

Borna Ćorić pobijedio je Jacka Socka 3-1 u setovima u odlučujućem, petom meču četvrtfinala i tako nam donio treći, pobjednički bod kojom su izabranici Željka Krajana izborili veliki povratak među četiri najbolje teniske sile na svijetu!

Točno tri sata igre bilo je potrebno da 19-godišnji Zagrepčanin pobijedi 26. igrača svijeta rezultatom 6-4, 3-6, 6-3, 6-4 i donese nam polufinalni okršaj protiv Francuske u polufinalu na domaćem terenu od 16. do 18. rujna.

Bio je to tipičan peti meč u Davis kupu, pun nervoze, dugih izmjena, snažnih gestikulacija i padova koncentracije u kojem je Ćorić zadržao mirnoću i potvrdio da je uistinu velika nada hrvatskog tenisa.

Vidjelo se da Borna ima recept kako srušiti Socka već na samom startu meča. Odmah je napravio break i imao još dvije šanse za dvostruku prednost. Nije ih iskoristio, a kod servisa za set morao je spašavati jednu Sockovu šansu za obrat. Uspio je i poveo 6-4.

Živci su počeli raditi u prevrtljivom drugom setu s čak šest neiskorištenih break-lopti zaredom na servis Socka, a potom je Amerikanac iskoristio psihološku prednost i slomio Ćorića za 4-2. Nije tu bio kraj, imao je Borna u sljedećem gemu nevjerojatnih pet break-prilika. Sve ih je prokockao i Sock je sa 6-3 vratio stvari na početak.

Brojni bi se igrači nakon takvog seta psihološki potpuno slomili, ali ne i Borna kojem su veliku podršku kod svakog poena davali izbornik i suigrači pokraj terena. Krenuo je Ćorić silovito u treći set i poveo 3-0. Vratio se Sock na 3-2, ali onda je još jednom izgubio svoj servis i Borna je odjurio do 6-3.

U četvrtom setu još se jednom pokazalo koliko je Borna bio miran i staložen i čekao svoju priliku, a Sock je samo mogao mahati glavom i slati lopte u mrežu i izvan terena. Vodio je Borna 2-0, Sock je odmah uzvratio na 2-2, ali u ključnim trenucima, kod 4-4 Ćorić je opet stisnuo i osvojio još jedan Amerikančev servis.

Sjajan meč Hrvat je zaključio odserviravši za 6-4 i još jednu veliku noć hrvatskog tenisa u SAD-u. Bit će nam to tek treći polufinale u Davis kupu nakon 2005. i pobjede protiv Rusa te poraza od Češke četiri godine poslije. Pa neka se ponovi i 2005. godina…

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content