Borna Ćorić otkrio razloge svoje veličanstvene partije i pobjede!

Hrvatski tenisač Borna Ćorić iznenadio je SAD odigravši najbolji meč u sezoni koji je donio Hrvatskoj polufinale Davis Cupa….

Borna Ćorić odigrao je najbolji meč sezone u kojem je pobjedom nad Jackom Sockom donio Hrvatskoj treći bod protiv SAD-a u četvrtfinalu Davis Cupa. Najmlađi hrvatski član reprezentacije slavio je nakon tri sata borbe sa 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 i tako zaključio povijesni preokret naše reprezentacije. Podsjetimo, nakon prvog dana rezultat je bio 2:0 za SAD.

“Nije mi bilo lako. Pogotovo nakon onog meča u petak kada sam odigrao loše i nisam imao čime biti zadovoljan. Gubili smo 2:0, no onda su Marin (Čilić) i Ivan (Dodig) odigrali nevjerojatan meč. Bila je to divota za gledati. Oni su nas spasili i ostavili u igri”.

“Danas je Marin danas odigrao čudesan meč nakon što je u dva prethodna dana odigrao devet teških setova. Odigrao je nevjerojatno. On zaslužuje jako veliki kredit za ovu pobjedu. Kada su se oni tako potrudili morao sam i ja odigrati dobar meč, dati sve od sebe i mislim da sam uspio”.

Ćorić je u drugom setu, koji je izgubio, imao 11 neiskorištenih break-lopti. Slična situacija bila je i u petak kada je protiv Johna Isnera imao puno neiskorištenih prilika što ga je koštalo uvjerljivog poraza.

“Nije bilo lako nositi se s time. Imao sam podršku s klupe, vjerovao sam u sebe i na kraju kada pogledate ako imate toliko break-lopti znači da igrate dobro i stvarate prilike. To sam si non stop govorio i znao sam da ću kad tad pogodit stranu u koju će servirati ili da će promašiti prvi servis. Breaknuo sam ga tri četiri puta u cijelom meču, a na kraju sam izborio čak 20 lopti za obrat. Mogao sam ih više iskoristiti, ali zadovoljan sam i s ovim učinkom”.

U rujnu smo domaćini Francuzima u polufinalu Davis Cupa.

“Nemam želja za podlogu. Najbolje sam igrao na zemlji u zadnjih godinu i pol dana, no sada je sezona betona i ne znam koliko je pametno mijenjati podlogu. Treba vidjeti i tko će njima igrati. Imaju široki spektar igrača, sposobni su igrati na svim podlogama pa ćemo vidjeti”.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content