HDZ će prijaviti Andra Vlahušića USKOK-u

– Želimo razjasniti događanja oko odnosa tursko-francuskog investitora i Andra Vlahušića koji je duže od godinu dana tu investiciju predstavljao gotovo kao svoju i uključio je u svoj predizborni program, ali uz drugi vizualni kontekst nego je sada predložena. Od USKOK-a ćemo zatražiti da ispitaju taj odnos. U pitanju je organizirana aktivnost kad netko radi na štetu svoga grada i na štetu tvrtke u vlasništvu tog grada. USKOK će najbolje ispitati taj odnos!

Izjavio je to predsjednik gradske organizacije HDZ-a Dubrovnik Mato Franković u stranačkoj središnjici na press-konferenciji povod koje su bili javni istupi gradonačelnika Vlahušića da je lokalni HDZ preuzeo ulogu Vlade RH i srušio investiciju Putničkog terminala u Gružu.

Franković je izrijekom ustvrdio “HDZ je za Cruise Terminal ali grad Dubrovnik nije prosjek da uzima sve što mu se nudi”. Terminal nije izvrsnost kojoj težimo niti će odgovoriti današnjim i budućim potrebama:

– Ovakav je odgovarao samo Vlahušiću! Zašto je trebalo punih devet mjeseci budućem koncesionaru da dobije garanciju banke te je tražio produženje roka? Kakvom to investitoru treba? Predloženi terminal je neuspjela, nedovoljno artikulirana građevina nedostojna ovog grada.

Uz to, Lučka uprava bi za 25.000 kvadrata prostora za fiksni dio koncesije godišnje uprihodovala 66.000 eura dok danas Super Konzum za 1.800 kvadrata plaća 300.000 eura. Brodarima bi se povećala plaćanja za 120 posto, a Lučka uprava bi dobivala skoro 80 posto manje no danas!

Čestitam svim članovima Upravnog vijeća Lučke uprave za neizglasavanja ugovora čime su obranili interese Dubrovnika i Hrvatske. Svi osim jednog, Andra Vlahušića od kojeg se očekivalo da zauzme stav i stane u obranu Grada.

Ali, ostao je usamljen, branio je investiciju koja direktno utječe na štetu Grada i ozbiljno upozorava o mogućim koruptivnim radnjama – rekao je Franković i izvijestio novinare da je Povjerenstvo za sukob interesa zatražilo dokumentaciju od Gradskog vijeća po pitanju odabira najboljeg urbanističko-arhitektonskog rješenja Terminala.
Fraković je presicu zaključio tvrdnjom:

– Umjesto da kažemo Živio Robin Hood, možemo povikati Knez je gol! Očekujemo da novo Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na čelu s dr. sc. Žarkom Koboevićem naruči idejno rješenje terminala koje će odgovarati budućnosti i omogućiti Dubrovniku da postane polazišna točka za kruzere.

Očekujemo raspisivanje natječaja na hrvatskom i engleskom jeziku a rok za prijavu mora biti duži od mjesec dana. Još jednom se pokazalo kako u slučaju odabira javno ili osobno Andro Vlahušić uvijek bira osobno. Zato mu poručujem: sve kada bi se Marsovci spustili na Stradun čak ti ni to ne bi uspjelo vratiti poštenje!

Izvor: slobodnadalmacija.hr

 

Odgovori

Skip to content