Pročitajte kakvi nam turisti dolaze i zašto biraju Hrvatsku

U srpnju je Hrvatsku za odmor izabralo gotovo 40 posto gostiju u dobi od 35 do 54 godine.

Tijekom srpnja Hrvatska je ugostila gotovo dva i pol milijuna turista, prema podacima sustava eVisitor. U tom mjesecu većinu gostiju čine žene mlađe od 35, dok među muškarcima dominiraju stariji od 45 godina. Doznali smo i što im je najvažnije kod odabira naše zemlje za odmor.

Zemlje s najvećim brojem turista u Hrvatskoj su redom:

1. Njemačka 2.759.005
2. Slovenija 2.712.556
3. Češka 1.528.535

Česi su treći najbrojniji gosti u Hrvatskoj u srpnju s nešto više od milijun i pol noćenja. Brojku od dva milijuna probili su Slovenci te Nijemci.

Njemački turisti uživaju i u brodskim turama po otocima, koje su svakog dana pune.

U srpnju je Hrvatsku za odmor izabralo gotovo 40 posto gostiju u dobi od 35 do 54 godine, trećina ih je mlađa, dok je 20 posto djece.

Gošće pripadnice ljepšeg spola, koje su po statistici većinom mlađe od 34 godine – u Hrvatsku između ostaloga, privlači i avanturistički turizam.

Što god radili – u Hrvatskoj se, što je iznimno bitno – turisti osjećaju sigurnima. “Mi smo na kraju krajeva mirno i sigurno odredište i to uvelike doprinosi odluci gosta gdje želi provesti i potrošiti svoj novac”, kaže direktor TZ Raba.

Ukupna zarada od turizma ove će sezone zasigurno nadmašiti prošlogodišnju.

Sve dojmove turista i što oni kažu da im je najvažnije kod odabira Hrvatske kao ljetne destinacije, pogledajte u video prilogu.

Izvor: dnevnik.hr

Odgovori

Skip to content