UZBUNA U SPLITSKOJ POLICIJI: Pobjegla tri Afganistanca koji su ilegalno htjeli ući u državu; nitko ne zna gdje su!

Policija intenzivno traga za trojicom maloljetnih Afganistanaca koji su se udaljili u nepoznatom smjeru još 21. srpnja u večernjim satima s jedne splitske lokacije, na kojoj su bili privremeno smješteni, piše Jutarnji.hr.

Trojica braće Rezepur – Umid (12), Hamed (14) i Hadi (17) dignuli su policiju na noge.

Riječ je o mladićima koji su prije nekoliko mjeseci zatečeni u ilegalnom prelasku državne granice. Bili su sami pa je, nakon obrade u policiji, alarmiran i Centar za socijalnu skrb.

Kao pripadnicima ranjive skupine, dodijeljen im je posebni skrbnik, a sva trojica su podnijela zahtjev za azil i postupak je, kako doznajemo, još u tijeku.

Iz splitske policije, pak, poručuju da se poduzimaju sve radnje kako bi se nestale maloljetnike pronašlo, a ne isključuje se ni mogućnost da su već napustili teritorij Hrvatske.

Zanimljivo je da su i u Zagrebu iz hotela Porin 23. srpnja odlutali u nepoznato Afganistanci Norman Akhtar (14) i Farooq Zalamudin (14).

Oni su, doznajemo, napustili krug prihvatilišta zanemarivši kućni red. Iako su se vratili u hotel Porin tek sutradan, u međuvremenu je prijavljen njihov nestanak pa je za tinejdžerima policija neko vrijeme i tragala.

Inače, za razliku od Afganistanaca nestalih u Splitu čije su fotografije objavljene na stranici Nestali.hr, afganistanski dvojac iz Zagreba na policijskim stranicama bio je bez fotografija, piše Jutarnji.

Izvor: ovdje

1 comment

Odgovori

Skip to content