SDP-ove afere preskaču jedna drugu u bjesomučnoj borbi za pole-position

Zatvorimo li čvrsto oči, pokrijemo li snažno uši, stisnemo li grčevito usne, problemi će nestati – tako, po prilici, izgleda SDP-ova komunikacijska strategija otkako su u javnost počele curiti afere u kojima su glavni akteri stranački lider Zoran Milanović i istaknuti član Tihomir Jakovina, bivši ministar poljoprivrede, piše na portalu Slobodnadalmacjia.hr.

Otkako su SDP-ovci zanijemili, javnost je štošta doznala. Na primjer, da je Mladen Hrgarek, vlasnik agencije Madison, podnio kaznenu prijavu protiv Milanovića. Hrgarek tvrdi, bivši mu je premijer prijetio prekidom suradnje ne bude li Madison svakog mjeseca plaćao 15 tisuća kuna njegovu prijatelju i poduzetniku Igoru Kneževiću.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu, no slučaj se danima vukao po medijima, a Milanović i SDP ponašali su se kao da ga nema.

Zatim je Most pokušao sanirati štetu nastalu objavom informacije o prilično komotnom ponašanju premijera na odlasku Tihomira Oreškovića u MUP-ovoj vili Costabella kod Opatije.

Pa je MUP, pod vodstvom Vlahe Orepića, objavio da je SDP-ova vlada za četiri godine u vili potrošila više državnog novca, nego Oreškovićeva za šest mjeseci. Nije neka afera, zapravo je logično, pod uvjetom da MUP-ovo vlasništvo nad vilom smatramo normalnom pojavom.

Ali ni o tome iz SDP-a nismo čuli ništa.

Nedavno smo, pak, informirani da je Jakovina bivšoj Upravi Hrvatskih šuma 2012. godine ugovorom zajamčio isplatu bonusa ostvare li u svojem mandatu bolje poslovne rezultate. Nova ih uprava odbija isplatiti, slučaj će dobiti sudski epilog, a SDP-ovci šute.

Jučer je samo Zlatko Komadina, lider primorsko-goranskog SDP-a, izjavio da su bonusi neprihvatljivi i svojstveniji neoliberalima, nego socijaldemokratima. No, on nije blizak stranačkom vrhu, njegove riječi ne treba tumačiti kao službeni stav, nego kao korištenje prilike da malčice zagorča život Milanoviću i suradnicima.

Heroj Glavaš

Konačno, Krešimir Beljak, lider Hrvatske seljačke stranke, novog SDP-ova koalicijskog partnera, u nedavnom je intervjuu Večernjem listu hvalio herojstvo Branimira Glavaša protiv kojeg se vodi sudski postupak zbog ratnog zločina nad osječkim civilima. Očekivano, SDP-ovci se ni o ovoj temi nisu oglasili.

Jučer smo im poslali mail s pitanjima o ovim temama. Bez odgovora. Pokušali smo kontaktirati i stranačku glasnogovornicu, zvali je, slali joj poruke… Bez odgovora, donosi spomenuti portal.

Otišli smo na SDP-ovu web-stranicu gdje smo doznali da mladi zaslužuju sigurno i stabilno radno mjesto, da je Narodna koalicija potpisala sporazum o zajedničkom izlasku na izbore i da će Hrvatsku vratiti na siguran smjer. Pročitali smo i da aktualna Vlada konstantno krši Ustav i zakone, a zabilježen je i stav Miranda Mrsića, bivšeg ministra rada, o HDZ-ovoj potpunoj nebrizi za budućnost mladih u Hrvatskoj…

O aferama ništa.

Zatvore li čvrsto oči, pokriju li snažno uši, stisnu li grčevito usne, problemi će nestati, vjeruju u SDP-u. Njihovo uvjerenje, međutim, svakodnevno se konfrontira sa zbiljom u kojoj šutnja ne otapa afere, nego im produžava život. Nastave li ovim putem, oči, uši i usta aktivirat će tek da se zgranu nad rezultatima izbora, zaključuje autor tekst na portalu Slobodnadalmacija.hr.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content