MILANOVIĆEVA LJESTVICA PADA: DORH će zatražiti pritvor za Tihomira Jakovinu?

Istražujući jedan od najvećih pokušaja pljački EU fondova, istraživački novinari došli su do neslužbenih informacija prema kojima je DORH vrlo blizu odluke da za bivšeg SDP-ovog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu zatraži pritvor.

Istražujući tko su vlasnici tvrtki kojima je bivši SDP-ov ministar pokušao pogodovati istraživački novinari došli su do pokazatelja da je riječ o dvije tvrtke u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića, pet tvrtki u vlasništvu Žita Marka Pipunića te četiri tvrtke u vlasništvu Mirka Ervačića.

-Dvije tvrtke u vlasništvu Agrokora Ivice Todorića, pet tvrtki u vlasništvu Žita Marka Pipunića te četiri tvrtke u vlasništvu Mirka Ervačića dobile su (ili su trebale dobiti) stotine milijuna kuna iz programa Ruralnog razvoja, iako nisu imale pravo jer su u vlasništvu istih osoba. Riječ je o 21 tvrtki koje se spominju u negativnom mišljenju Europske komisije – navodi portal politickarealnost.wordpress.com.

Podsjetimo, Državno odvjetništvo potvrdilo je koncem svibnja da poduzima zakonom propisane radnje vezano za sporne projekte i korištenje sredstava iz europskog fonda za ruralni razvoj za vrijeme bivšeg ministra poljoprivrede Tomislava Jakovine.

Za sve nepravilnosti doznalo se iz revizorskog izvješća revizije Europske komisije u kojem je zatraženo žurno stopiranje isplata 1,23 milijarde kuna Hrvatskoj zbog mogućih nepravilnosti u natječajima koje je organiziralo resorno ministarstvo na čelu s Tihomirom Jakovinom.

Izvor: hrsvijet.net

1 comment

  1. Pingback: Nachrichten aus Kroatien - Seite 406

Odgovori

Skip to content