HRVATSKA SENZACIJA: Sara Kolak osvojila zlato!

Hrvatska ima i petu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru! Osvojila ju je naša kopljašica Sara Kolak i postala apsolutna senzacija dana u Riju!

Kada se hrvatska 21-godišnja atletičarka Sara Kolak plasirala u finale natjecanja u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, bili smo ponosni. No, ovo što se dogodilo u noći s četvrtka na petak, pravo je čudo, filmski scenarij koji će ući u povijest olimpijskih igara.

Senzacionalna 21-godišnja hrvatska atletičarka Sara Kolak postala je olimpijskom pobjednicom na Igrama u Rio de Janeiru, po drugi put u dva dana popravivši osobni i državni rekord koji sada iznosi 66.18 metara, a postigla ga je u četvrtoj seriji finala.

Sara Kolak je u drugoj seriji osigurala mjesto među osam najboljih kopljašica, što joj je bio prvi cilj za finale, a eksplodirala je u četvrtoj seriji u koju je ušla sa šestog mjesta. Sarino koplje je u četvrtoj seriji poletjelo do nestvarnih 66.18 metara, čime je za gotovo dva metra popravila svoj osobni i državni rekord (64.30 m) postavljen samo dan prije u kvalifikacijama. Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.2016-08-19T010804Z_537957566_RIOEC8J035EB0_RTRMADP_3_OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-W-JAVELIN

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, morala se na kraju zadovoljiti brončanim odličjem do kojeg je stigla s prednosšću od samo dva centimetra u odnosu na Poljakinju Mariju Andrejczyk, jedinu koja je u kvalifikacijama prevacila 67 metara, ali taj rezultat nije uspjela ponoviti u finalu.

Time je Hrvatska stigla do drugog atletskog, a ukupno petog zlatnog odličja na Igrama u Rio de Janeiru, a među prvim čestitarima i ona koja joj je dobacila hrvatsku zastavu za pobjednički krug, bila je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content