BLANKA VLAŠIĆ: Mislite vi što hoćete, ali znam da je medalja čisti Božji dar!

Atletska heroina vratila se danas malo iza 14 sati u Hrvatsku, točnije u Split, a tamo su je dočekali rodbina i prijatelji.

Hvala svima na podršci i molitvama, osjetila sam ih više nego ikad.

Imam najbolje navijače na svijetu, ova medalja je i vaša, koliko je i moja – prve su riječi koje je izgovorila Blanka Vlašić potpisujući autograme nakon povratka u Split.

‘Pitali su me kako gledam na ovu medalju i najmanje mi se učinila kako atletska jer najmanje uključuje treninga svojstvenih mojoj disciplini.

Gledam ju kao značku časti kao vojnik koji bi dobio orden kad se vrati s bojišta. Presretna sam jer sam otišla kao autsajder i borila se ravnopravno s drugim curama. Bojan je stvarno potezao konce s tribina kad sam mislila da neću moći napraviti još jedan skok osjećala sam njegovu vjeru i izdržala sam do kraja. Mislite vi što hoćete, ali znam da je medalja čisti Božji dar. Nezasluženi. Ja sam mislila da sam peta.

Kad sam vidjela da sam treća kao da mi je netko dao dar, a ja znam tko je to. Zahvalna sam MU što me uopće doveo u Rio. Medalja je samo šlag na tortu.

Ja sam molila za snagu i hrabrost da izdržim teške okolnosti. Nesigurna sam kako će sve ispast na kraju, ali sad mogu hodati pa mi daje optimizam da bi moglo sve biti dobro”, kazala je Blanka Vlašić.

Za četiri godine neću još biti za bacit i vjerujem da neću biti prestara da konkuriram za medalju”, poručila je Blanka Vlašić na konferenciji za novinare.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content