OTVORENO PISMO Udruge Domovinskog rata Oreškoviću: Koga ste Vi to pozvali u Dubrovnik

Izvor slike: RADE PRELIC

Petar Mišo Mihočević, dragovoljac, veteran Domovinskog rata pisao je Tihomiru Oreškoviću:

g. Tihomir Orešković

Tehnički predsjednik tehničke Vlade RH

Zagreb

Gospodine Oreškoviću,

s potpunom nevjericom saznajemo iz medija da ste na Croatian Summit u Dubrovniku pozvali i vašeg gosta iz Srbije kojemu ime ne želimo niti spomenuti.

Ne možemo vjerovati da ste u ovaj Grad koji je tako nastradao u srpsko-crnogorskoj agresiji pozvali osobu o čijem četništvu i antihrvatsvu ne postoje samo stotine nedavnih izjava, nego i video zapisi iz vremena rata, među kojima je i dokument o njegovom osobnom paljbenom ‘dejstvu’ po nevinim stanovnicima Sarajeva.

Trebali ste barem nešto saznati o Domovinskom ratu prije nego ste nas počastili funkcijom hrvatskog premijera. I nemojte nam slučajno pontificirati o budućnosti i potrebi dobrosusjedskih odnosa preko osobe koja ne odustaje od velikosrpskih projekata, Kakve vi prijatelje imate koji i vas, mada građanina dalekog kontinenta, javno kvalificiraju kao ustaškog fašistu, tj. onako kako vide sve nas Hrvate? U Hrvatskoj, srpskoj zemlji, k tome.

Pozivam vas da se sramite, gospodine Oreškoviću!

U Dubrovnik godinama nakon rata dolaze turisti iz Srbije, nitko ih ne bije, kupaju se u imaginarnom Srpskom moru i uživaju u ovom hrvatskom ponosu, vjerojatno s nostalgijom jer nas bombama i pljačkom nisu uspjeli protjerati. Doduše, možda netko kome su ubili oca ili opljačkali kuću, ostavi na automobilu neku’neukusnu’ poruku, ali oni su ugroženi i bez toga. Da su onda uspjeli , da nas nije bilo, sada bi taj vaš beogradski prijatelj pozivao vas na Serbia Summit u vekovnom srpskom Dubrovniku.
Uopće nije važno hoće li vaš prijatelj pokušati stvarno doći. Važan je vaš poziv kojega se trebate stiditi, pa gdje god i na kakvom god godišnjem odmoru bili.

Ovom pismu pridružuju se moji kolege i suborci Udruge branitelja Dubrovnika, i, siguran sam, bezbrojni građani ne samo Dubrovnika nego i cijele ponosne Hrvatske.

Idete li na izbore, gospodine Oreškoviću?

Petar Mišo Mihočević

Dragovoljac, veteran Domovinskog rata
Dubrovnik

Otkud ti pravo?
Predmet : OTVORENO PISMO TEHNIČKOM PREMIJERU OREŠKOVIĆU

„ ODKUD TI PRAVO ?“

Ovih se dana treba održati Croatia summit u Dubrovniku na koji ste, među ostalim državnicima, pozvali i premijera Srbije Vučića.

Ponašanje Vučića, ne samo u zadnje vrijeme, nego kontinuirano od postanka neovisnosti Hrvatske države, u odnosu na Hrvatsku državu zgraža svakog poštenog, ne samo Hrvata, nego i svakom građanina RH.

Tim više jer naša politička vlast nema adekvatan odgovor u zaštiti svojih građana od ove nove i sofisticirane agresije Srbije na našu Domovinu i njene najvjernije sinove, branitelje, koji su krvlju platili njenu slobodu.

Odkud Vam pravo,gosp. tehnički premijeru da tolerantno promatrate i ne reagirate i pozivate na ovaj summit dokazanog velikosrpskog agitatora, koji je još za vrijeme Domovinskog rata počeo agresiju na RH , a koja se ovih dana nastavlja na Srbima svojstven način : lažima i izokretanjem istine?

1995. godine Vučić je u vatrenom govoru u okupiranoj Glini okupljenima obećavao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći.

Radikali su tijekom rata imali paravojne formacije u Hrvatskoj u kojoj su sijali smrt, a Vučić je, zajedno sa Šešeljem i Nikolićem često obilazio okupirana područja i širio mržnju .

Ne samo kao mladić, taj isti Vučić je na javnom mjestu i 2000. godine govorio kako Srbi hoće samo ono što je njihovo-srpsko, a to jesu Karlobag i Ogulin i Virovitica i sve te srpske zemlje.
Jer ova nova politika samo je nastavak velikosrpske agresije iz 1991. g. , samo novim sredstvima.

Pozivamo Vas , gospodine Orešković da zaštitite nacionalne interese i da nađete adekvatan odgovor na ovu agresiju Srbije prema Republici Hrvatskoj, umjesto što im šaljete pozivnice !

Ivica Arbanas, Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content