BRUNA ESIH U BUJICI: Nakon presude u Muenchenu, Milanović vidi da je i njemu došao kraj!

KANDIDATKINJA HDZ-A ZA HRVATSKI SABOR U 1. IZBORNOJ JEDINICI Esih o Mesiću: Ne znam kako ću se nositi s Mesićevim obrvama, ali proći će ko’ Josipović!

“Milanović se ni malo ne razlikuje od onih koje je pokušao zaštititi sa „Lex Perković“! Duboko je osramotio Hrvatsku i bio bi red da se ispriča”, izjavila je u Bujici Bruna Esih i dodala kako “Milanović vidi da mu je došao kraj pa sad odjednom govori o „dedi ustaši“ i lustraciji, očito je da se vrijeme mijenja…”

Odmah na početku Bujice, Bruna Esih, inače kandidatkinja HDZ-a za Hrvatski sabor u 1. izbornoj jedinici (br. 11), osvrnula se na jučerašnje odlikovanje, koje je povodom Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, Predsjednica dodijelila hrvatskom političkom emigrantu i poznatom antikomunistu, žrtvi atentata Udbe Nikoli Štedulu.

Štedula je Sindičić po nalogu Perkovića upucao sa 6 metaka godine 1988., a odlikovan je u svojoj 79. godini – 2016. i to Redom Stjepana Radića. Mediji su važan događaj koji se jučer zbio na Pantovčaku pokušali marginalizirati, a Esih je tim povodom izjavila:

“U prvome redu, to je bio vrlo emotivan trenutak, vjerujem ponajviše za gospodina Štedula i njegovu gospođu. I svi mi koji smo na Pantovčaku bili počasni gosti, bili smo oduševljeni činjenicom da čovjek koji je u svojoj borbi za Hrvatsku dobio šest metaka od Udbe, sada od predsjednice države dobiva visoko državno odličje. Sada bi trebalo pokrenuti inicijativu da se oduzmu odličja onim ljudima koji su prouzročili zlo Nikoli Štedulu, dokazanim kršiteljima osnovnih ljudskih prava. Na žalost, neki od njih nisu svoja odličja dobivali samo za vrijeme Jugoslavije, već i tijekom posljednja dva desetljeća! Mislim da tu treba razmisliti ne samo o Perkoviću i Mustaču, već i o nekim drugim osobama…”

Predsjednica je jedva zadržala suze

Bruna Esih komentirala je situaciju kada je u Uredu predsjednice, prilikom dodjeljivanja odličja, supruga Nikole Štedula zaplakala.

“I ne samo ona! Vidjela sam da je i naša predsjednica jedva suzdržavala suze! Baš kao i njezini suradnici, a i mi koji smo tamo bili sa Štedulom”, kazala je Esih.

Komentirala je ponašanje medija.

“Kada sam dolazila u Ured predsjednice, s ministrom Hasanbegovićem komentirala sam da se okupilo jako puno novinara. Svi su nas oni od ranoga jutra, s obzirom da je bio Dan sjećanja na žrtve totalitarnih režima, pratili po cijelome gradu. Međutim, niti jedna od tih aktivnosti kasnije nije medijski popraćena, iako su sve snimali. Ili je popraćena u marginalnim i neprikladnim terminima. Hrvatska je obilježavanjem Dana sjećanja pokazala da pripada europskom krugu država, no to medije nije zanimalo. Mislim da to nije nimalo slučajno”.

Esih se osvrnula i na Milanovićevu izjavu da je u Muenchenu završila priča o Udbi. Ne slaže se s njime i smatra da je obračun s Udbom tek počeo.

“Slažem se s ministrom Hasanbegovićem, koji kaže da je proces protiv Udbe s Muenchenom tek započeo! Presuda doživotnog zatvora za dvojicu udbaša zapravo je početak našeg suočavanja s prošlošću. Uz ovo što se jučer dogodilo na Pantovčaku, to su dva dobra argumenta s kojima se naš narod može napokon osjećati optimističnim”.

Nikola Štedul je u ekskluzivnoj izjavi za Bujicu, povodom dodjele odlikovanja, izjavio da premijerom u Hrvatskoj ponovo želi postati čovjek koji veliča Tita – diktatora i totalitarista i da to treba spriječiti. Bruna Esih je komentirala: Pouzdano znam da gospodin Milanović voli gledati vašu emisiju jer u njoj štošta sazna, pa bih iskoristila priliku i javno ga upitala: Jel’ stvarno misli da se na bilo koji način razlikuje od onih koje je pokušao zaštititi s onim famoznim „Lex Perković“?! Po meni osoba koja je duboko osramotila Hrvatsku državu pred Europom ne bi uopće smjela više pomišljati da bude dijelom hrvatskoj javnog prostora, a pogotovo budućim hrvatskim premijerom. To je poruka koju mu šaljem i na kraju, očekujem da se u najmanju ruku – ispriča”.

Esih odgovorila Dejanu Joviću

Esih je prokomentirala i twit Dejana Jovića koji je jučerašnji govor Andreja Plenkovića na Mirogoju nazvao „najdesnijim do sada“. Podsjetimo, Plenković se na Mirogoju, povodom Europskog dana sjećanja, pojavio zajedno s ministrom Hasanbegovićem i Brunom Esih.

“Dejan Jović je bivši savjetnik, bivšeg predsjednika. I to je ipak najvažnije. Plenkovićeva izjava je toliko dobra i toliko europska da je Dejan Jović ne razumije. On ipak ne može prihvatiti ništa što je iole zapadnije od njegove točke postojanja! Gospodin Plenković se samo pozvao na ono, na što nas poziva Europa i što je naša obveza kao članice EU. Joviću sigurno smeta i to što je Plenković na Mirogoj došao u društvu dr. Hasanbegovića, no gospodin Plenković sam bira društvo u kojem će se negdje pojavljivati i za to sigurno neće pitati Jovića”.

Esih je komentirala i Hasanbegovićevo odbijanje da za intendanta riječkog HNK imenuje Marina Blaževića te njegov promtni prijem kod Milanovića i Glavaševića. Na upit hoće li Hasangegović i dalje biti ministar kulture, pobijedi li HDZ na izborima, kaže: Ja se nadam da će moj prijatelj, dr. Zlatko Hasanbegović i dalje, nakon izbora, biti ministar kulture. Blaževića nije potvrdio temeljem zakonskih uporišta. Taj čovjek je poznat kao desna ruka Olivera Frljića koji kazalište koristi za svoje privatne performanse”.

Bruna Esih prokomentirala je i Milanovićeveo iznenadno „skretanje udesno“.

“On se vrlo brzo prilagođava novonastaloj situaciji. Odjednom ima „dedu ustašu“, zalaže se za lustraciju, razgovara s braniteljima… Ali je i dementan i u tv-debati „ne zna“ kako se zove „onaj drugi“! Vrijeme se mijenja i gospodin Milanović vidi nakon presude u Muenchenu da je i njemu došao kraj”.

ESIH 11. NA LISTI HDZ-a, A MESIĆ 11. NA LISTI SDP-a!

Kako mislite dobiti glasove u centru Zagreba, gdje žive ljudi doseljeni iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, koji su nakon 1945. nasilno upali u hrvatske i židovske stanove, među njima ima djece i unuka partizana, poznatih glumaca itd. Oni sada glume gradsku gospodu i veliko građanstvo, a zapravo žive u tuđim, ukradenim stanovima i glasuju za SDP – rekao je Bujanec, a Esih je odgovorila: Iako je istina to što ste rekli, to nisu jedini glasači u gradu Zagrebu. Smatram da je Zagreb oduvijek disao hrvatski i da je to jedan europski grad. Zagreb je oduvijek bio pokretač ključnih promjena u društvu. Mislim da će Zagrepčani znati prepoznati ovaj trenutak.

U Bujici su uspoređena i dva broja „11“ u prvoj izbornoj jedinici. Jedanaesti na listi Milanovićeve Narodne koalicije je Stipe Mesić, a jedanaesta na listi HDZ-a je Bruna Esih. Kako ćete proći protiv Mesića, pitao je voditelj, a Esih je odgovorila: Ne znam kako ću se nositi s Mesićem, jer obrve poput njegovih teško je imati! Mislim da bi mu se moglo dogoditi da prođe slično kao i Josipović na zadnjim parlamentarnim izborima. I to zasluženo!

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content