KAKO JE SRBIJA POSTALA ‘NAJUSPEŠNIJA NACIJA’ NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Cijeli svijet se smije srbijanskim medijima

Još jednom se potvrdilo da je sa Srbijom gotovo nemoguće igrati, a još manje pobijediti, naime, kad gube, a to je u sportu ipak puno češće nego što žele priznati, izmisle neka svoja pravila, kojima se čitav svijet smije, ili stvarna pravila prilagođavaju svojim potrebama. Uglavnom to ispadne sasvim svejedno, ali “moraju” pobijediti.

Kako su srbijanski mediji, prije svih srbijanski kontroverzni tabloid Kurir, koji je poznat po pisanju raznih halucinacija usmjerenih protiv Marka Perkovića Thompsona i nekih drugih hrvatskih glazbenika, izmislili neka svoja olimpijska pravila. Dakle, Srbi su, kako piše Kurir, inače tabloid na koga se često pozivaju neki hrvatski mediji koji također nerijetko prenose fantazije takvog i sličnih tabloida, najuspješnija nacija u Riju, a to su dobili na način da su sve medalje jednostavnom matematikom zbrojili.

Naime, zbrojili su sve medalje košarkašica, košarkaša, odbojkašica, vaterpolista…, drugim riječima. za njih ne vrijedi pravilo da se na Olimpijskim igrama medalja jedne reprezentacije u momčadskom sportu računa kao jedna medalja, već su oni medalje svih sportaša u momčadskim sportovima zbrojili i došli do 54 osvojene medalje.

Ponovimo, Srbija je na Olimpijske igre poslala 103 sportaša, a njih 54 se vratilo kući s medaljom, dakle više od 50 posto. Nisu Srbima ravni ni Amerikanci s 555 sudionika i 262 odličja, a “majčica” im Rusija s 282 natjecatelja i 110 medalja. Drugim riječima s obzirom na broj stanovnika, ako povjerujemo u humoristične fantazije srpskih medija, Srbija je uspješnija i od najvećih, na vrhu svijeta, nedodirljiva. Urnebesno.

Naravno, ovo je pravilo tabloid izmislio kako bi dobio formulu po kojoj je Srbija sa OSAM osvojenih medalja u Riju, od toga tek dva zlata, uspješnija od Hrvatske koja je osvojila deset medalja, čak PET zlatnih. Kompleks manje vrijednosti kod naših istočnih susjeda prelazi već polako u patologiju.

Čitav se svijet, barem oni koji su čuli za fantazije Kurira, smije ovakvoj matematici koja će sasvim sigurno omogućiti, ako se primjeni u znanosti, putovanje znanstvenicima kroz vrijeme u dogledno vrijeme, ako ni zbog čega drugoga, a ono zato kako Srbija ne bi izgubila Kosovsku bitku.

Da utvrdimo gradivo, svuda se u svijetu medalja pojedine ekipe računa kao jedna, spomenuti tabloid je izmislio svoja pravila i došao do zaključka kako nitko nije bolji od Srbije. Razlog je činjenica da nisu Hrvatskoj ni blizu. Teško se s tim pomiriti, no, nažalost po njih morat će, prije ili poslije.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content