Srbi imaju odličnih igrača, ali kad se sve zbroji, kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj!

SRETNO VATRENI!

{jathumbnail off}Ne zna Marijan Vlak vjerojatno ni sam koliko je papira potrošio, koliko je puta pogledao snimke akcija, izlizali su se DVD-i od prekomjerne upotrebe. Marijan Vlak je čovjek pod čijom je palicom Dinamo 1997. razbio Partizan u Zagrebu, sad je Štimčev skaut za Srbiju.

O današnjem protivniku zna sve, dobro je proučio Mihajlovićeve snage, za njega nema iznenađenja.

– Jedino me Mihajlović malo iznenadio zato što je pozvao Rajkovića. Međutim, on uoči susreta nije u prvom planu, tako da to i ne bi trebalo imati neke prevelike važnosti za ovu utakmicu – kaže Vlak, koji uza sve poštovanje prema velikom rivalu također ne dvoji:

– Imaju Srbi odličnih igrača, ali kad se sve zbroji, oni kvalitetom ne mogu parirati Hrvatskoj.

MANDŽUKIĆ / OLIĆ – NASTASIĆ / SUBOTIĆ
Obrana, po imenima, jest najbolji dio srpske momčadi, ali je li to doista tako? Nastasić je neiskusan, nije toliko jak u duel igri, a Subotić kao i Kolarov nije baš u optimalnoj formi. A ta dvojica stopera nisu previše zajedno igrali, Mihajlović je više koristio Tomovića i Biševca, što ukazuje da i nisu dovoljno uigrani. Pokretljivost i presing Olića i Mandžukića mogla bi im stoga stvarati dodatne poteškoće. Ipak su naša dvojica napadača u boljoj formi trenutno.

STRINIĆ / KRANJČAR – IVANOVIĆ / TOŠIĆ
Ta je desna strana Srbije možda i najopasniji dio formacije. Ivanović je vrlo ofenzivan, nudi se, razigrava, ubacuje, zna i zabiti. A taj Tošić je ljevak, koji ulazi na svoju nogu unutra, dosta je hitar, ima i kvalitetan udarac. Strinić bi s njim mogao imati problema, a kako mu iza leđa dolazi i Ivanović, preko te strane moglo bi ići dosta srpskih pokušaja. Na tom su dijelu terena dosta opasni.

MODRIĆ – IGNJOVSKI
Taj mladi igrač Werdera trebao bi biti čuvar Luke Modrića. Da se razumijemo, razlika u klasi je velika, Modrić je za njega druga dimenzija. Ali, on je dečko koji izuzetno puno trči, on je “pas”, kontrolor njihova veznog reda. Koji nema puno iskustva, ali treneri se uvijek nadaju da u takvoj utakmici, s takvim tenzijama, igrači mogu dati više od mogućnosti, da će odigrati svoju najbolju utakmicu. Pokušat će Ignjovski zaustaviti Modrića tom agresijom, njegova je osnovna zadaća defenziva, u ofenzivnom dijelu igre ne treba očekivati njegov veći doprinos.

ĐURIČIĆ -VUKOJEVIĆ
Budu li Srbi igrali 4-2-3-1, Đuričić bi mogao biti taj srednji u toj trojki i njega bi mogao neutralizirati netko iz našega srednje reda, nekako je logično da to bude Vukojević. Đuričić je najjača srpska ofenzivna karika, zna proigrati suigrače, zna zabiti, vrlo neugodan igrač. Ipak, slaba su mu točka dueli, ne izdržava ih baš, ako ga se dobro stisne i uđe mu se čvrsto, može ga se zaustaviti.

ĆORLUKA / ŠIMUNIĆ – ĐORĐEVIĆ
Bude li sve prema najavama, bude li Đorđević jedini istureni napadač, on će najčešće ulaziti između Šimunića i Ćorluke. Koji će morati biti vrlo koncentrirani, jer on sigurno igrač kojega se može podcijeniti. Brz je, neugodan, odlično ulazi u prostor, dobar je strijelac, dosta čvrst u duelima. Šimunić i Ćorluka su klase, igrali su protiv velikih igrača, sigurno su oni tu u prednosti. No, moraju biti na oprezu s njim, neugodan je.

SRNA / RAKITIĆ – TADIĆ / KOLAROV
I taj je Tadić jako dobar, uostalom u Twenteu puno i zabija, a može igrati na gotovo svim pozicijama u napadu, najave kažu da bi mogao igrati lijevo. Dakle, biti u često “fightu” sa Srnom. Jako dobar ofenzivno, ali uz manu u defenzivi. Naime, nema se baš naviku brzo vraćati, što je svakako prilika za Srnine proboje po boku, tu bi moglo biti dosta prostora. Ispred Srne je Rakitić, na toj strani je od Srba Kolarov, za kojega sam već rekao da nije u najboljoj formi, u pravom ritmu i s te bi strane moglo doći dosta problema za njihova vratara.

Sportske novosti/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content