ŠOK U BiH: Izetbegović poručio Milanoviću da s njim više neće razgovarati

Ocijenio je kako je Milanović političar koji ne pazi ni što govori niti što radi

Izjave predsjednika SDP-a Hrvatske Zorana Milanovića o Bosni i Hercegovini u petak su i dalje najvažnija tema političara i medija u toj zemlji a brojni komentari zaslužili su mjesto na naslovnicama većine dnevnih listova dok iz Sarajeva stižu i poruke poput one da Milanović u toj zemlji ubuduće doista više neće imati s kim razgovarati.

Upravo to kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović u izjavi koju je prenijelo “Oslobođenje”.

“Izjavio je (Milanović) da u BiH nema s kim razgovarati. Što se mene tiče ubuduće i nema”, poručio je Izetbegović dodajući kako se Milanović “svojom prepotencijom i arogancijom odlično uklapa u balkanski milje”.

Ocijenio je kako je Milanović političar koji ne pazi ni što govori niti što radi jer da je drugačije “ne bi doveo hrvatsku ekonomiju i odnose unutar hrvatske nacije u depresivno stanje”.

Predsjedništvo BiH ipak na Milanovićeve izjave neće reagirati jer mu ne žele na taj način davati na značaju, potvrdio je Izetbegović.

“Oslobođenje” je u petak čak tri prve stranice posvetilo Milanovićevim izjavama i reagiranjima na njih birajući za naslov ocjenu ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadka kako “Milanović primitivizmom konkurira (Miloradu) Dodiku”.

Ne manjka u reagiranjima ni otvorenih uvreda poput one da je Milanović “bilmez”.

Taj turcizam koji se u BiH često kolokvijalno rabi kako bi se označilo neodgojenu i neotesanu osobu i glupana uporabio je Reuf Bajrović, predsjednik nedavno osnovane stranke Građanski savez koja bi trebala pripadati lijevom političkom spektru.

“On je jedan obični amoralni, pragmatični, nadmeni bilmez”, Bajrovićv je opis Milanovićeva lika i djela u “Oslobođenju”.

I naslovnica “Dnevnog avaza” posvećena je predsjedniku SDP-a s porukom “Sram te bilo Milanoviću”.

I taj list na tri stranice donosi komentare Milanovićevih izjava od koji je novi onaj Fahrudina Radončića, neformalnog vlasnika “Avaza” i predsjednika vladajuće stranke Savez za bolju budućnost (SBB).

Radončić je u Milanovićevim izjavama detektirao nastavak “diskriminacijskih elemenata starih nekoliko stoljeća gdje se na BiH gleda s hegemonističkih i nadmoćnih pozicija”.

Radončić kojemu se trenutačno sudi po optužnici za ometanje pravosuđa i trgovinu utjecajem izrazio je nadu kako će zbog posljednjih izjava Milanović pretrpjeti poraz na izborima za Hrvatski sabor te je pozvao građane BiH s hrvatskim državljanstvom da na izborima Milanoviću uskrate potporu.

U posebnom komentaru “Avaz” optužuje Milanovića za “oživljavanje duha Karađorđeva” odnosno nastojanja da se podijeli BiH te poziva predsjednika SDP-a na hitnu ispriku.

Izvor: direktno.hr

Odgovori

Skip to content