Mandžukić ne dvoji: ‘Kvalitetnija smo momčad od Walesa, u Swanseaju sve ovisi o nama’

U petak navečer je trčao kao uvijek, puno, borio se za svaku loptu i odnio ih, puno, tražio je gol i dao ga je, za puno osobne i sreću navijača. Sve je bilo pod šifrom “puno”, a da bismo shvatili pravu dimenziju dovoljno je poslušati prve rečenice koje nam je Mario Mandžukić dao dva dana poslije meča sa Srbijom…

{jathumbnail off}- Nakon utakmice bio sam jako umoran, a dan poslije “mrtav”. U nedjelju sam već osjetio poboljšanje, a u ponedjeljak je već sve OK.

Zvuči čudno kad vi kažete da ste umorni?
– Iskreno rečeno, niti jedna me utakmica u životu nije toliko iscrpila, a igrao sam ih puno teških. Valjda je u pitanju važnost meča, psihološko trošenje, pa se brže izgara nego inače. Za vrijeme utakmice bilo je sat vremena sve standardno, a onda sam u posljednjoj trećini osjetio da noge manje slušaju. Gledao sam na semafor, nikad vrijeme nije tako sporo teklo.

Što vam se posebno urezalo u ukupnom dojmu maksimirske večeri?
– Onaj kadar sa semafora, 2:0 za Hrvatsku i slavlje cijelog Maksimira. Kad je sudac odsvirao kraj bio sam sretan kao rijetko kada. Dijeliti tu sreću s tribinama fantastičan je osjećaj…

Kažu Srbi da nisu impresionirani ni atmosferom a niti reprezentacijom Hrvatske?
– Svatko ima pravo na svoje mišljenje i ne zanima me to komentirati. Jedino je važno onih 2:0.

Potpisali su ga Olić i Mandžukić, tandem za specijalne misije, kao onda u Istanbulu?
– S Olom se odlično slažem i drago mi je da smo opravdali velika očekivanja. No, moram ponoviti, koga god bi izbornik postavio u napadu ne bi pogriješio. Sa svima se dobro osjećam, nadam se da je tako i njima.

Primijetili smo na fotografijama da je i vaš cimer Jelavić, iako nije igrao, slavio kao rijetko kada?
– Jela je toliko bio sretan da je od podrške s klupe, pa slavlja i pjesme, ostao bez glasa. Znate kako se najbolje vidi snaga ove reprezentacije? Upravo po ponašanju onih koji su bili na klupi!

Bit će to osobito važan faktor za novi teški ispit, u Swanseaju?
– Slažem se, ali moram podvući da smo mi kvalitetnija momčad i da epilog protiv Walesa najviše ovisi o nama. Ako pružimo svoj maksimum i odigramo kako znamo, onda ćemo pobijediti. Ne budemo li na svojoj razini onda možemo ući u probleme. Dakle, sve je na nama, uz sav respekt domaćinu.

Bale, Bellamy…?
– Wales je vrlo borben, a pogotovo su Velšani dobri kod kuće. Ne znam još kako ćemo igrati, ali jasno je da moramo paziti pogotovo na Balea. Ne znam je li on odmah do Messija i Ronalda, ali sam uvjeren da je sjajan igrač koji svakome može stvoriti problem. Voli i treba imati prostora za iskazivanje potencijala, zato mi trebamo stati blizu i suziti te prostore.

Robert Matteoni/Sportske novosti/hu-benedikt.hr

Odgovori

Skip to content