Odgođeno primanje SNS-a Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković odbacio je u utorak spekulacije da je HDZ “izlobirao” odgodu primanja Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandra Vučića u Europsku pučku stranku (EPP) zbog interesa njegove stranke i uspjeha na parlamentarnjim izborima.

“HDZ nije izlobirao tu odluku već se radi o odluci Predsjedništva EPP-a”, kazao je Plenković novinarima nakon predstavljanju HDZ-ova programa za osobe s invaliditetom u KD Vatroslav Lisinski upitan je li HDZ zbog kampanje izlobirao takvu odluku EPP-a.

Navevši da je tu informaciju dobio jučer, Plenković je najavio i da će predsjednik EPP-a Joseph Daul doći u četvrtak na završni skup podržati HDZ te će novinari imati prigodu direktno ga o tome pitati.

Odluka o primanju Srpske napredne stranke (SNS) u pridruženo članstvo Europske pučke stranke odgođeno je iz političkih razloga za studeni, doznaje se u utorak u EPP-u. “Na prijedlog predsjedništva EPP-a glasovanje na političkoj skupšitni EPP-a, koja se održava u utorak, o zahtjevu za primanje u pridruženo članstvo SNP-a odgođeno je za studeni”, rečeno je Hini u EPP-u.

Izvor: ovdje

Odgovori

Skip to content