PROČITAJTE NADAHNUTI TEKST O OMILJENOM HRVATSKOM MINISTRU: Kome smeta dr. Zlatko Hasanbegović?

FOTO: Bruno Konjević / EPH

Ministar Hasanbegović smeta komunjarama (deci zločinaca i komunističkim uhljebima), četnicima, uhljebima svih vrsta, onima koji ne žele hrvatsku državu, onima koji mrze Hrvate i onima koji ne žele da se konačno otvore komunistički arhivi, da se obznani istina (onoliko koliko je moguće s obzirom da su ti arhivi već pročišćeni) o komunističkim zločinima i komunističkoj pljački.

Smeta onima koji su godinama živjeli na grbači naroda kojeg su blatili, prokazivali i pljačkali (oteti stanovi, društveni stanovi, povoljni krediti, radna mjesta po partijskoj podobnosti, rukovodeća mjesta u državnim i partijskim službama). Oni ne mogu preboljeti propast komunizma i raspad Jugoslavije. Oni ne mogu smisliti hrvatsku državu, ne mogu smisliti hrvatske branitelje i domoljube pa se organiziraju u razne skupine koje umjesto argumenata koriste zviždaljku, doboš, etiketu i urlanje. Takvi ne podržavaju dr. Zlatka Hasanbegovića.

Ministarstvo kulture je 2015. godine neprofitnim medijima podijelilo ukupno 2,8 milijuna kuna! Novac je dobilo ukupno 20 medija uglavnom onih koji su antihrvatski orijentirani, koji siju razdor i mržnju, što je lako provjeriti. Raspodjela novca u Ministarstvu kulture neprofitnim medijima, prije Hasanbegovića, bila  je sramotna. Tako su sredstva dobivali oni koji su bili antipodi hrvatske kulture. Dr. Zlatko Hasanbegović je u kratkom roku uveo red, koliko je to bilo moguće i bio je najbolji ministar prijašnje Vlade.

Takozvani anifašisti, kulturnjaci ne priznaju činjenice, ne priznaju grobišta, ne priznaju istraživanja, činjenice o komunističkim zločinima, komunističkoj pljački i diktaturi. Svima koji ne misle kao oni lijepe etikete fašisti, ustaše, ognjištari, nazadnjaci itd. Oni ne priznaju zločin na Bleiburgu, Hudoj jami, rudniku Pečovnik, Križnim putovima, negiraju torturu na Golom otoku, torturu u kaznenopravnim domovina Lepoglava, Stara Gradiška i ostalim. Takozvani antifašisti preuveličavaju žrtve u Jasenovcu, negiraju Titov logor nakon 1945. godine u Jasenovcu i dive se diktatoru i zločincu. Čovjek se mora zapitati kakvi su to ljudi? Kakvi su to ljudi koji nisu u stanju osuditi zločince koji su ranjenike iz bolnica odveli na stratišta i bacili u jame?asdasa-1024x682

Ministarstvo kulture je godinama financiralo filmove, knjige, predstave kojima se blatio hrvatski narod, blatio Domovinski rat, blatili branitelji i domoljubi. Koja zemlja u svijetu financira filmove koji je blate? Koja država u svijetu financira antinarodne filmove, knjige, predstave i elektronske medije koji tu istu državu sotoniziraju? Zašto se našim novcem podržavaju portali koji šire razdor i mržnju u društvu?

„Kulturnjaci“ su vrijeđali Židovke dr. Judith A. Riesman, dr. Esther Gitman jer se nisu uklapale u njihov svjetonazor. S kojim pravom se neistomišljenicima lijepe etikete „fašist“, „ustaša“, „ognjištar“, „nazadnjak“? To što oni zagovaraju nije humanost, demokracija, tolerancija, to je na tragu komunističke ideologije koja neistomišljenike proglašava neprijateljima (u proteklim vremenima su neistomišljenike ubijali i zatvarali). Zašto bi ministar dr. Zlatko Hasanbegović trebao veličati komunizam kada je taj isti komunizam osiromašio njegovu obitelj, ubio njegova djeda 1946. godine.

Danas se vode razgovori o sastavljanju nove hrvatske vlade i vrše se pritisci antihrvatskih skupina i pojedinaca na gospodina Plenkovića da gospodin Hasanbegović ne bude ministar kulture. Koji su to argumenti koji ukazuju da dr. Zlatko Hasanbegović ne zaslužuje ministarsko mjesto? Ako izbori nečemu služe onda dr. Zlatko Hasanbegović mora biti ministar jer je dobio podršku naroda. Ako nova politička garniture HDZ-a hoće biti vjerodostojna onda mora poštivati volju naroda koji joj je dao povjerenje. Gospodin Plenković ne smije pristati na ucjene Pupovca, Radina, Zuroffa i ostalih neprijatelja hrvatskog naroda i države. Ako gospoda iz HDZ-a pristanu na ucjenu napravit će još jednu veleizdaju i izgubit će vjerodostojnost (kojom se hvale) i povjerenje naroda.

Što će reći birokrati iz Brusselsa? Ako je netko cijenjen i popularan u EU administraciji neka toj administraciji pojasni da u Hrvatskoj nema fašista i ustaša već da se radi o podvalama, lažima i netrpeljivosti bivših komunista i njihovih nasljednika. Što kažu birokrati iz Brusselsa na podizanje spomenika, 2015. godine, komunističkom zločincu na prostoru bivše Jugoslavije (Slovenija)? Što kažu birokrati na uništavanje poljoprivrede i stočarstva u Slavoniji. Od ulaska u EU proizvodnja mlijeka u Hrvatskoj se smanjila za 60%, uvoz mesa se povećao za 30% itd. Hrvatski teritorij se rasprodaje i o tome se ne piše, ne govori, ne želi govoriti! Takva politika EU je štetna jer uništava Hrvatsku pa nije nužno provoditi sve naputke birokrata iz Brusselsa jer ni oni sami ne znaju što žele (npr. žele li emigrante ili ne žele).

Nedavno je opet bio skup u Jasenovcu kojim se želi izvršiti pritisak na hrvatsku državu i narod. Opet su ponavljane laži, opet se spominjala brojka o 700.000 umorenih Srba u Jasenovcu tijekom Drugog svjetskog rata što je nedopustivo. Zar nije dosta tih laži? Naši političari (čast izuzetcima) su izdajnički šutjeli jer to nije tema za raspravu, oni se time ne žele baviti, njima je najvažnije da se uhljebe! Pitanje je: Hoće li oni koji su organizirali taj četnički dernek odlučivati o ministru kulture u Republici Hrvatskoj?

Ima jedan neprijatelj hrvatskoga naroda, Efraim Zuroff, koji stalno dolazi kada treba praviti pritisak na Hrvate, kada treba iznostiti laži kao istinu. Neka lažljivac Zuroff pomete ispred svoga praga, neka istraži uništene palestinske logore. Efraim Zuroff ne želi priznati komunističke zločine i komunističku pljačku u Hrvatskoj. On je protiv istine, istraživanja i utvrđivanja činjenica, on je za laži, uveličavanje žrtava i nastavak komunističkog terora nad Hrvatima. Sramotne su njegove tvrdnje o rehabilitaciji fašizma. Gdje on vidi fašizam, gdje su te ustaše? Temeljem čega on to tvrdi? Židov može voljeti svoju zemlju (on je domoljub) a Hrvat ne smije jer ako voli svoju zemlju onda je nacionalist ili ustaša. Židovi mogu isticati da je tijekom rata ubijeno 6 milijuna Židova ali Hrvati ne smiju kazati da je bez suda i bez krivnje likvidirano nekoliko stotina tisuća Hrvata. Takav pristup druga Zuroffa je sramotan. Prije nego nam dođe držati lekcije preporučam da osigura prava Palestinaca na vlastitu državu, da sruši betonske zidove i ukloni žicu kojom su Palestinci getoizirani, da im omogući slobodno kretanje. Po Zuroffu ono što Izrael može (braniti svoju opstojnost) to Hrvatska ne smije!?

Dosta je Pupovčevih laži, podmetanja i ucjena. Ako gospodin Plenković hoće biti hrvatski premijer, koji štiti hrvatske nacionalne interese, onda ne smije pristajati na ucjene Pupovca, Radina, Zuroffa i sličnih. U Hrvatskoj manjine imaju sva moguća prava. Zašto hrvatska vlade ne traži da Hrvati imaju ista prava u drugim državama, da imaju zagarantirani broj zastupnika u parlamentu, hrvatske škole, udžbenike na hrvatskom? Kada će hrvatski političari voditi računa o Hrvatima u BiH, Srbiji i drugdje? Ustavni zakon im to ne brani već nalaže!

Dok smo se mi borili za Hrvatsku 1966., 1971. 1974., dok smo mi bili na prvoj crti bojišnice 1991.-1995. neki su bili u toplome, stvarali karijeru i gurali se na dobro plaćena mjesta i sada nam sole pamet. Ne cijene našu borbu za Hrvatsku, ne cijene ljude koji su robovali zbog Hrvatske, ne cijene hrvatske generale koji su izvojevali pobjedu. Oni misle da je Hrvatske njihova prčija i da mogu raditi što ih je volja. Oni misle da su jako pametni i da zbog “viših” ciljeva mogu napraviti izdaju. Žalosno!

Govore da nemamo vremena za čekanje a ponašaju se kao da imamo desetljeća za rješavanje postojeće situacije. Imamo ministre koji su se upoznali sa stanjem ministarstva i mjerama koje treba uraditi a sada ih ne žele, hoće nove kojima će trebati novih 6 mjeseci za sagledavanje stanja! Je li nam se žuri ili ne? Budimo vjerodostojni!

Imam li ja, imamo li mi hrvatski domoljubi i branitelji pravo znati razloge zbog kojih dr. Zlatko Hasanbegović ne može biti ministar kulture u novoj hrvatskoj vladi? Ako netko kaže ja sam tako odlučio, bez obrazloženja, onda se radi o samovolji a ne o služenju narodu. Političare pozivam da služe narodu, da poštuju volju naroda ako hoće biti vjerodostojni.

Tražim/o od novog mandatara hrvatske vlade da dr. Zlatko Hasanbegović bude i dalje ministar kulture u novoj vladi jer nema niti jednog razloga da to ne bude tako. Ako smo ozbiljna država onda ćemo držati do svoga dostojanstva i neće nam lažljivci, udbaši, komunjare i četnici određivati tko može a tko ne može biti ministar u hrvatskoj vladi.

Gospodo (drugovi) političari poštujte volju naroda i budite zaista vjerodostojni!

Dr. Marko Jukić (domoljub i branitelj)

1 comment

  1. Marijan Glamočak

    Ovih ćemo se dana uvjeriti u kvalitetu VJERODOSTOJNOSTI g. Plenkovića. Hasanbegović je čovjek sa zdravim stavovima o RH, njenim temeljima, braniteljima, volji hrvatskoga naroda. Nema sposobnijeg intelektualca od g. Zlatka Hasanbegovića za ministra hrvatske kulture.

Odgovori

Skip to content