Blanka Vlašić je meta ljevičara još otkad je podržala referendum o braku

Foto: fah

Blanka Vlašić već dugo vremena otvoreno i ponosno pred cijelim svijetom ističe da je vjernica.

Nije tajna da živi sakramentalni život i da Gospodina stavlja u središte svoje obitelji, što je uvijek spremna javno reći, s tim da je veliko obraćenje doživjela nakon prve ozljede, pri čemu je u okretanju vjeri veliku ulogu igrao njezin brat Marin.

Vrlo rado se odazvala pozivu da pozove ljude da se odazovu na referendum o braku, 2013. godine, kojeg je organizirala udruga U ime obitelji, pri čemu je isticala da je brak sakrament i zajednica muškarca i žene.

Naravno, gotovo automatski, počeli su napadi na nju, pri čemu se najviše istaknuo Matija Babić i njegov portal index.hr.

Na Zagreb Prideu 2014. godine, povorci LGBT osoba i njihovih podupiratelja, javno je etiketirana kao homofob, upravo zbog istupanja o braku, unatoč činjenici da zajedno s još pet javnih osoba koje su dobile istu “titulu” nikad nije uvrijedila ili iskazala netrpeljivost prema osobama koje odabiru živjeti homoseksualnim životnim stilom.

Ona je pak sama na optužbe da je homofob odgovorila sljedećim riječima: “Optužbe da sam homofob… Mislim da mi je Gospodin u pravom trenutku dao injekciju odvažnosti, kako ja volim kazati. Nije me pogodilo to koliko bi me inače pogodilo kad bi se dogodili takvi napadi. Znala sam u srcu da sam dala potporu pravoj stvari. Znala sam što sam mislila i da nikoga ne mrzim. Niti sam govorila protiv nekoga nego za nešto! Samim su time te optužbe bile neutemeljene i nisu me dirale”, ispričala je Splićanka.

“Kad krenu kušnje, pokazuje se koliko smo spremni dati se drugoj osobi i žrtvovati se za nju. Upravo ta ustrajnost, opraštanje, razumijevanje i prihvaćanje osobe kakva jest, jer i sama sam puna mana, Gospodin nagrađuje dugotrajnim i kvalitetnim brakom koji nikad ne završava”, rekla je Blanka.

Mnogi mediji su likovali kada ju je nepoznata osoba prijavila njezinim velikim sponzorima – Adidasu, Podravci i Lidlu, tražeći da raskinu suradnju s poznatom sportašicom zbog njezine “netolerancije”. Naravno da su svi veći mediji prenijeli poziv na raskidanje sponzorstva – suptilno prikazujući u opremanju teksta – da su suglasni s nepoznatim autorom.

Sama Blanka je tad pak odgovorila: “Ne dijelim ljude prema boji kože, socijalnom statusu, ne osuđuje one različitih seksualnih orijentacija, vjera… Ali, za mene osobno je brak zajednica između muškarca i žene. Poštujem svačije mišljenje i želim vjerovati da svi ljudi mogu živjeti u miru i razumijevanju jedni za druge”.

Gospa ju je vratila na tapetu

Iako napadi na Blanku nisu u potpunosti iščezli – sjetimo se samo kako ju je u kolovozu ove godine Matija Babić prozvao “vjerskim fanatikom ispranog mozga” – oni su ipak bili vidljivi u manjoj mjeri.

I premda mediji uvijek skaču s osobe na osobu i brzo nađu drugu “metu za ciljanje”, najnoviji napadi su nastupili kad je u rujnu, nakon povratka s Olimpijskih igara u Riju, Blanka odlučila svoju brončanu medalju pokloniti Svetištu Majke Božje Bistričke.

Zahvaljujući joj na poklonu, kardinal Josip Bozanić je rekao da će ta medalja sada biti kod Marije, no da će ostati još više njezina. “Marija kad prima ona daje. Neka ti Marija bude blagoslov na svim životnim putevima”, dodao je kardinal.

“Ovo će uvijek biti moja posebna medalja, borila sam se kao ranjena srna u šumi, koja bježi od lovca i, eto, lovac je nije ulovio i osvojila je broncu. Naravno da uvijek očekuješ najbolje, dođeš na stadion i nadaš se da ćeš skočiti 2.05, ali u realnosti to nije tako. Ja 20 godina imam svoj zalet, a sada smo zbog operacije iskušavali taj drugi, s kojim nisam baš srasla. Desna noga me je jako boljela. Već sam na samom početku vidjela da ću se mučiti i boriti za svaki skok. Primila sam blokadu, no ja tu nogu ipak nisam potpuno osjećala”, kazala je Blanka tada.

I, povijest se ponovila. Ovaj put je najveći udarac zadao književnik i koumnist Ante Tomić, koji je u Slobodnoj Dalmaciji objavio kolumnu pod nazivom: “Što će Bogu olimpijska bronca u skoku u vis? Da je htio, mogao je valjda uzeti zlato”.

Tomiću je brzo odgovorio Blankin otac Joško, a podržali su je i brojni naši vrhunski sportaši. Unatoč svemu navedenom, teško da će napadi na Blanku ili bilo koju drugu uspješnu osobu koja za svoje uspjehe između ostalog zahvaljuje i Bogu i Majci Božjoj – tako skoro prestati. Srećom, upravo takvi kao Blanka, baš zahvaljujući toj istoj vjeri ostaju hrabri i čvrsti i nižu nove uspjehe. Kakvih im želimo još mnogo. Pogotovo Blanki…

Izvor: narod.hr

1 comment

  1. Vladač

    Ali Srbija kakva god bila nema Tomiće, Babiće i slične neolenjinističke mrzitelje Boga, domovine, obitelji i vjere.

    ZA HRVATSKU BEZ JUGOSLAVENA!

Odgovori

Skip to content