Ovo što je napravio tportal, to je vrsta specijalnog rata!

Ovo što je tportal ‘prenio’ i ‘preveo’ je sramotno, to je vrsta specijalnog rata, piše Kamenjar.com. Prenosimo njihov tekst u cijelosti.

‘HDZ je desnica, no moja je misija ojačati i politički centar. To je jasan zadatak koji vrijedi za sve partnere naše stranke u cijeloj Europi. HDZ je stranka koja oduvijek želi predstavljati sve građane Hrvatske, no ekstremizam ću iz naše stranke protjerati. Hrvatski narod želi stranku koja se odgovorno postavlja prema nacionalnim interesima’, rekao je Plenković novinaru Darku Jakovljeviću, objavio je tportal.

A evo, dao sam si truda izvući ispod glasnog njemačkog ono što je Andrej Plenković uistinu govorio: “HDZ je desni centar i ja sam desni centar. Moja glavna misija je ojačati politički mainstream, vi znate da se jedna kriza odvija u europskoj uniji, moja ideja je da kao stranka koja je član europske pučke stranke, najveće europske političke obitelji, da jasno profiliramo HDZ kao stožernu državotvornu stranku oko koje se okupljaju drugi, moja slika je da nema ekstremizma u HDZ-u, međutim da ima jasno profiliranje koje je dominantno, i ono što hrvatski narod i hrvatski birači očekuju je identificiranje sa strankom koja vodi računa o nacionalnim interesima, našoj povijesti, našoj tradiciji, kulturi, jeziku… svemu onome što je u temeljima naše stranke koju je osnovao Franjo Tuđman.”

Dakle: NIJE REKAO da je HDZ desnica.

Naprotiv, rekao je da je HDZ desni centar i da je ON desni centar. NIJE REKAO da će išta protjerati. Naprotiv, rekao je da da ne vidi ekstremizma u HDZu. HDZ je za njega stožerna državotvorna stranka.

NIJE REKAO da mu je misija ojačati ‘politički centar’. Govorio je o ‘političkom mainstreamu’, a to desni centar jest. Ali nebitno. Tima istima čije spinove non-stop gledamo važno je samo pljuvat na HDZ, kakav i ‘čiji’ god bio – Tuđmanov, Sanaderov, Kosoričin, Karamarkov, Plenkovićev…

Marino Milos /Kamenjar.com

Odgovori

Skip to content