GENERAL O PUSIĆKI: Pripadnica neokomunističke manjine čiji su sakramenti bili Skoj, Udba i Partija

Bivša ministrica vanjskih poslova te bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić gostovala je u emisiji Novi dan na N1 televiziji te se ondje među ostalim osvrnula na izjavu koju je Željko Glasnović iznio o prosvjedima na Filozofskom fakultetu.

“Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovića prema studentima – to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte. Ovo naoko prihvaćanje najvećih neofašističkih izjava u javnosti, ima istovremeno kao posljedicu da se ljudi, koji ne glasaju kao vojska, povuku”, poručila je Pusić.

Na njezine izjave u razgovoru za naš portal osvrnuo se prozvani general i saborski zastupnik Glasnović objašnjavajući pozadinu priče.

“Nisam vrijeđao studente. U svojoj poruci osvrnuo sam se na neokomunističku manjinu kojoj pripada i Vesna Pusić, koja je među ostalim svoju zemlju optuživala za agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Taj njihov žargon neofašizam, klerofašizam, nacizam to je žargon neokomunizma iz Staljinove ere koji ispaljuje floskule iz mitraljeza. Oni su bili pripadnici jedne države, s jednom partijom i jednim vođom. Imali su sekularne sakramente poput primjerice SKOJA, Udbe, Komunističke partije Jugoslavije ili Centralnog komiteta. Takvi su preko noći postali šampioni pluralizma, demokracije i borci za ljudska prava”, ocjenjuje naš sugovornik te aludira na njihovo licemjerje jer isti ti zagovornici politike kakvu provodi Vesna Pusić nikada nisu progovorili o genocidu, democidu, kulturocidu i memoricidu nad hrvatskim narodom.

A riječ je o pošastima koje još uvijek imaju velike posljedice na naše društvo dok se democidom ubijalo muško stanovništvo, kulturocidom se ovladalo nad medijima i školstvom, a memoricid je donio generacije bez sjećanja.

“Ja se ne bavim prošlošću nego analitikom, a antihrvatski mediji, takvih je većina, sprječavaju da se s analizama dospije u javnost”, objašnjava Glasnović i dodaje da je današnja Hrvatska zatrovana ostavštinom bivše države te da je stvorena Croslavija s vanjskim dugom, uništenim institucijama, brojnim drugim boljkama i jugoslavenskim repovima.

Izvor: dnevno.hr

Odgovori

Skip to content